28 / 03 / 2024

Ekonomistlerin hocası Mahfi Eğilmez doların Cuma günü neden düştüğünü ilk kez açıkladı! Döviz hesabı olanlar dikkat

Ekonomistlerin hocası Mahfi Eğilmez doların Cuma günü neden düştüğünü ilk kez açıkladı! Döviz hesabı olanlar dikkat

Türkiye’nin önde gelen ekonomistlerinden Mahfi Eğilmez, dolar kurunda Cuma günü yaşanan sert düşüşün nedenini sosyal medya hesabından açıkladı.



MAHFİ EĞİLMEZ DOLARIN NEDEN DÜŞTÜĞÜNÜ AÇIKLADI

17.37 seviyesinden kısa sürede 16.47 lira seviyesine düşen dolar kuru piyasalarda tedirginliğe yol açarken, ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, Twitter hesabından sert çekilmenin nedenini paylaştı.

Ekonomistlerin hocası Mahfi Eğilmez doların Cuma günü neden düştüğünü ilk kez açıkladı! Döviz hesabı olanlar dikkat

MERKEZ BANKASI ARKA KAPIDAN REZERV SATTI İDDİASI

Bir takipçisinden "Dövizdeki bu sert düşüşü neye yormalıyız sevgili hocam? Dolar: 16,56 TL Euro: 17,52 TL" gelen sorusuna cevap veren Eğilmez, Merkez Bankası'nın arka kapıdan rezerv satışı yapabileceğini işaret etti.

Ünlü ekonomist Eğilmez, "BDDK'nin kararı: 15 milyon TL'nin üzerinde döviz mevduatı olana kredi yok. Ama piyasa kapandığı için bu tamamen rezervden satışla sağlanan düşüş gibi görünüyor" diye yazdı.

DOLARDA KISA VADELİ DÜŞÜŞ OLUR, SONRASI BELİRSİZLİK

Mahfi Eğilmez, yine bir takipçisinin “bundan sonraki süreç nasıl olacak” sorusuna ise "Kısa vadeli düşüş, sonrası belirsizlik" şeklinde yanıt verdi.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 27 Haziran 2022 tarihinde saat 01:50’de yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 16,76 Türk Lirası, euro 17,73 Türk Lirası, altının gramı ise 989 Türk Lirası değerinde.

Kurban Bayramı yaklaşırken emekliler merakla bekliyordu! Bayram ikramiyesinin ne zaman verileceği belli oldu

Dört ilde ekmeğe rekor zam! İşte zam sonrası ekmek fiyatları

Ünlü ekonomist Cüneyt Akman doların 30 lirayı ne zaman göreceğini açıkladı! Piyasaları şoke eden döviz iddiası


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön