20 / 04 / 2024

Dört ilde ekmeğe rekor zam! İşte zam sonrası ekmek fiyatları

Dört ilde ekmeğe rekor zam! İşte zam sonrası ekmek fiyatları

Bütün şehirlerde ekmeğe zam devam ediyor. Ekmeğe dört ilde daha zam yapıldı. İşte detaylar…



İğneden ipliğe artan fiyatlarla birlikte hemen hemen her sektörde bunalımlar yaşanmaya devam ediyor. Hiç kuşkusuz ki seyir gösteren ekonomik krizden en çok etkilenen malzemelerden biri de buğday oldu.

Buğdayın satış rakamlarının yükselmesiyle birlikte ekmek fiyatları da rekorlar kırmaya başladı. Bugün dört ilde daha ekmeğe zam geldi.

VAN

Van’da 2.50 TL 210 gram somun ekmeğin fiyatı 3.50 TL oldu.
Şehrin hemen hemen her kesiminde daha önce 210 gramı 2.50 TL olan somun ekmeğin fiyatı 3.50 TL olarak belirlendi. 210 gram pide şeklindeki ekmek, 3 TL’den3.50 TL’ye, 150 gram Van çöreği ise 4 TL’den 4.50 TL’ye çıkarıldı.

ERZİNCAN

Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odası ekmeğe gelen zammın sebebini un fiyatlarında ve girdi maliyetlerinde yaşanan artış olarak gösterdi. Erzincan’da en az gramajlı ekmeğin fiyatı 4 TL oldu.

Geçekleşen zam ile birlikte Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, fırın listesini şu şekilde açıkladı:

210 gram somun ekmek 4 TL

80 gram simit 4 TL

80 gram poğaça 4 TL

70 gram börek 4 TL

270 gram mercan ekmeği 5.50 TL

Dört ilde ekmeğe rekor zam! İşte zam sonrası ekmek fiyatları


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön