16 / 04 / 2024

Ekpen Tekstil yurtdışında ofis açacak!

 Ekpen Tekstil yurtdışında ofis açacak!

Yurtdışında kendi dizayn ofislerini açacak olan Ekpen Tekstil, bu sayede global pazarda modayı belirleyen bölgeleri Denizli ile buluşturmayı hedefliyor. Bebek giyim imalatıyla sektöre giren firma, b, ev tekstili ve spor giyim üretimi yapıyor.



Yurtdışında kendi dizayn ofislerini açacak olan Ekpen Tekstil, bu sayede global pazarda modayı belirleyen bölgeleri Denizli ile buluşturmayı hedefliyor. Bebek giyim imalatıyla sektöre giren firma, bugün itibarıyla çocuk giyim, ev tekstili ve spor giyim üretimi yapıyor.


Yurtdışında kendi dizayn ofislerini açmak için projeler üzerinde çalıştıklarını belirten Ekpen Tekstil Genel Müdürü Ahmet Yavuzçehre, “Özellikle bu yılın sonundan itibaren Avrupa’da ofisler açarak, 21’inci yılımızda büyümemizi sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi. Yurtdışında açacakları ofislerle global pazarda modayı belirleyen bölgeleri Denizli ile buluşturmayı hedeflediklerini aktaran Yavuzçehre, bunların sadece oda ve birliklerin görevi olmadığını ve firmaların da bu konuda risk alması gerektiğini dile getirdi.


Sektöre 1994 yılından beri hizmet verdiklerini ileten Ahmet Yavuzçehre, “Tekstil ürünleri imalatında 21 yılı geride bıraktık. İlk kurulduğumuz yıllarda bebek giyim imalatı yapıyorduk. Günümüzde çocuk giyim, ev tekstili ve spor giyimi üretimleri gerçekleştiriyoruz. AB ülkeleri için imalat yaparken, yüzümüzü ABD’ye de döndük. Özellikle ev giyimi ürünlerinde kendi dizaynlarımız ile tüketici nezdinde farklılaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.


“Teknik liseler çok kalabalık”


Şehrin özellikle ara eleman bulma konusunda sıkıntı yaşadığı tespitim yapan Ahmet Yavuzçehre, “Teknik liselerin kalabalık sınıflarının bulunması şehir için önemli bir sorun. Halbuki vergi borcu ödemede, enerji maliyetlerinde kaçak oranının en düşük olduğu iller arasındayız. Dolayısıyla yükümlülüklerini yerine getiren kentimizde kalabalık okullarda eğitimin yapılması üzücü bir durum” dedi. Eğitim yatırımlarından az pay almanın haksızlık olduğunu söyleyen Yavuzçehre, “Diğer bir konu ise lojistik imkanlar. Lojistik konusunda da hala sıkıntılarımız devam ediyor.  İzmir  otoban bağlantısının bir an önce tamamlanması iş kabiliyeti açısından kritik önem arz ediyor” diye konuştu.


Dünya Denizli İş Dünyası 


Geri Dön