28 / 03 / 2024

Ekrem Demirci: Döviz değil, konut alın!

Ekrem Demirci: Döviz değil, konut alın!

KOMÜT Başkanı Ekrem Demirci, vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Vatandaş elindeki dövizi bozdurarak borsa ve gayrimenkul gibi Türk enstrümanlarına yatırım yapmalı” dedi



KOMÜT Başkanı Ekrem Demirci, vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Vatandaş elindeki dövizi bozdurarak borsa ve gayrimenkul gibi Türk enstrümanlarına yatırım yapmalı” dedi


Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) yaşanan seçimler ve uluslararası gelişmeler sonucu son 2 haftada dövizde yükselme yaşandı. İç piyasada yaşanan bu artış, bir çok sektörü anında etkiledi. Döviz artışı nedeniyle Merkez Bankası faiz artırımına gitti. Konuyla ilgili olarak bazı hükümet yetkilileri ve ekonomistler, elde olan dövizlerin bozdurulmasını ve iç piyasada TL ile alışveriş yapılmasıyla ilgili çağrılarda bulundular. Bu çağrıyı Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) de gerçekleştirdi. KOMÜT Başkanı Ekrem Demirci, yaşanan döviz artışının suni bir artış olduğunu, söyledi. Demirci, “En doğru yatırım Türk piyasasına ve gayrimenkul ürünlerine yapılan yatırımdır. Doların düşüşe geçeceğine inanıyorum. Yüksek dolar kuru gayrimenkul için bu dönemde alım fırsatı yaratıyor” diye konuştu.


‘KONUTTA TALEP YOĞUNLUĞU VAR’


Piyasaları ve gayrimenkul sektörünü değerlendiren KOMÜT Başkanı Ekrem Demirci, önemli açıklamalarda bulundu. Dövizde yaşanan artışların konut fiyatlarına da ister istemez yansıdığını belirten Demirci, bu yansımayı müteahhitler olarak kompanze etme çalışmalarına girdiklerini söyledi. Bu nedenle konut fiyatlarının cazip hale getirildiğini anlatan Demirci, “Devletimizin ve hükümetimizin yanında olmak ve TL ye daha çok güven ve istikrar için fiyatlarımızı cazip hale getirdik şuanda gayrimenkul yatırımları daha karlı ve istikrarlı olacaktır. Konya’mız hızla gelişmekte ve nüfus almaktadır bu artışlara paralel olarak konutlarda talep yoğunluğu yaşamaktadır. Buna istinaden  istikrar ve güveni olmayan dolar yerine konutlara yatırım yapılmasını ve sağ duyulu davranıp devletimizin arkasında durmamızın gerektiğine inanıyorum ve bu konu ile alakalı  KOMÜT olarak müteahhit üyelerimiz bu konuda hükümete destek olmaları gerektiği hakkında istişareler yapıyoruz ve avantajlı konut yatırımları sunuyoruz bu çalışmalarımızla döviz den Allah’ın izniyle etkilenmeyeceğiz” dedi. 


KONUT TALEPLERİ SÜREKLİ DEVAM EDİYOR


Konya’nın konuttaki arz – talep durumuna değinen Demrici, Konya’da dışarıdan bakıldığında konutun fazla gibi göründüğünü ancak durumun böyle olmadığını ifade etti. Konya’nın çok hızlı gelişen bir şehir olduğuna dikkat çeken Demirci, “Konya çok hızlı da bir göç alıyor buna istinaden konut sayısı aslında talepleri karşılamıyor ve ayrıca güvenilir bir yatırım limanı olduğu için talepler sürekli devam ediyor” ifadelerini kullandı. Konya’da son yıllarda yaşanan konut fiyatlarındaki artışa değinen Demirci, taleplerin karşılanmamasının bunda etkili olduğunu söyledi. Bir diğer etkenin de altını çizen Demirci, şunları söyledi, “Müteahhitlerin daha çok para sirkülasyonları başladı. Konya gelişiyor bu nedenle katılım bedelleri, ruhsatlar, arsa değerleri gibi birçok unsurda artış da beraberinde geliyor. Konya’mızın arsa değerleri daha çok değerlendi. Konya’mızın artık taşı toprağı altın değerinde.”


‘KONYA’NIN KONUT TALEBİ 20 YIL DAHA SÜRER’


Konutun en iyi yatırım araçlarından biri olduğunu belirten Demirci, “Konut yatırım için eşi olamayan bir fırsat yatırımıdır.Bu konuda bir çok vatandaşımız tecrübeli ve müteahhitlerimizle istişarelerimizde genel olarak bir çok vatandaşın kendilerinden yatırım amaçlı konut aldıklarını söylüyorlar. Erken temelden ve inşaat da iken konut alımlarında yüzde 60’a varan bir karlılık sağlamaktadır ve Konya’mız için söylüyorum 20 yıl daha Konya’da konut talepleri sürecektir” diye konuştu. 


YASTIK ALTINDAKİ DÖVİZLERİ BOZDURUN


Demirci, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimini ve sonrasında yaşanan gelişmeleri hatırlattı. 15 Temmuz darbe girişiminin birlik ve beraberlik ruhuyla bertaraf  edildiğini hatırlatan Demirci, şu an döviz artışından dolayı ekonomide çeşitli spekülasyonların yapıldığını söyledi. Bu duruma karşı da dikkatli ve birlik olmak gerektiğini söyleyen Demirci, sözlerini şöyle sürdürdü, “15 Temmuz süreci ülkemizi derinden etkileyen bir yara oldu ama halkımız desteği hükümetimizin istikrarlı ve sağlamlığı bizlerin bir anda  toparlanmasında etkili oldu . Bütün dünya üstümüze gelse biz bu birlik ve beraberliğimizle karşımızda hiçbir gücün duramayacağına inanıyorum. Vatandaşlarımızda sesleniyorum; tekrar 15 Temmuz’daki cesurluğu ve iman güçlerini ortaya koydukları gibi yastık altındaki dolar ve Euroları bozdurmalarını istiyoruz, Hükümetimize ve devletimize destek olmalarını bekliyoruz. Şu fitne ve zor zamanlarımızda suhuletle davranmalarını spekülasyonlara kanıp kargaşaya girmemelerini talep ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızı asla yalnız bırakmamalarını talep ediyorum. İnşallah bu günler çabuk geçeceğini umuyorum. Sert kışlardan güzel ve uzunbaharlar gelirmiş. İnşallah güzel ve uzun bir bahar bizi bekliyor.Küresel etkilerle 3,4 lira seviyelerine yaklaşan doların gelecek birkaç ay içerisinde artış hızı duracaktır. Şu an dövizdeki hareketlenmenin spekülatif bir ortamdır, Dövizdeki ani yükselişler sonrası gayrimenkul fiyatlarının her dönemde daha cazip hale geldi, Türkiye'nin de gayrimenkulde her dönemin bölgedeki parlayan yıldızı.Dolar yatırım aracı değil. Bu yüzden, dolar bu kadar yükselmişken, vatandaş elindeki dövizi bozdurarak borsa ve gayrimenkul gibi reel ekonomiyi canlı tutacak Türk piyasasına ve Türk enstrümanlarına yatırım yapmalı.”


Yenigün


Geri Dön