19 / 04 / 2024

Türkiye'de en çok yatırım amaçlı konut alınıyor!

Türkiye'de en çok yatırım amaçlı konut alınıyor!

Ülkealan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan, Türkiye’de konut anlayışına dair değerlendirmer yaptı. Ülkealan “Genellikle yatırım amaçlı konut alınıyor” dedi.



Ülkealan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan, Türkiye’de konut anlayışına dair önemli açıklamalarda bulundu. Tolga Ülkealan, “Genellikle yatırım amaçlı konut alınıyor”diye konuştu. 

Türkiye’de hâkim olan konut seçimi anlayışına dair önemli açıklamalarda bulunan Ülkealan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan “Bir kesim ev sahibi olma duygusu ile çok fazla alacağı projeyi incelemeden bütçesi dâhilinde bir konut almaya yöneliyor. Daha bilinçli olan bir kesim ise artık ne istediğinin farkında. Hem geleceğe yatırım yapmak hem de yaşadığı yaşam alanının her türlü ihtiyacına cevap vermesi doğrultusunda seçimler yapıyor.” şeklinde açıklama yaptı. 

 “En çok araba ve konut alınıyor”

“Türkiye’de en çok insanların aldığı şey konut ve araba” diyen Tolga Ülkealan sözlerine şunları ekledi: “Alınan konutların çoğu yatırım amaçlı tercih ediliyor. İnsanlar geleceklerini düşünerek bu anlamda tercihlerine yön veriyorlar. Sattığımız konutların yüzde 55-60’ı yatırım amaçlı oluyor. Geçmişten günümüze konut tercihlerine baktığımızda şehir merkezlerinde yaşanan arsa fiyatlarındaki artışın, insanları alternatif alanlara yönelttiğini söyleyebiliriz.”


Geri Dön