19 / 04 / 2024

Ekrem Demirtaş: Kuyumcular Çarşısı ya yapılsın ya bize izin versin!

Ekrem Demirtaş: Kuyumcular Çarşısı ya yapılsın ya bize izin versin!

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, Kemeraltı'ndaki çarşının üzerinin Kapalıçarşı gibi kapatılmasıyla ilgili projelerinin uygulanmadığını söyledi. Demirtaş Hala bekliyoruz. Büyükşehrin ya çarşıya el atması ya da bize izin vermesi gerekiyor" dedi.




İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş,  İzmir  Kuyumcular Odası Başkanı Yılmaz Uça başkanlığındaki kuyumcuların ziyaretinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirdi. Kemeraltı'ndaki Kuyumcular Çarşısı'nı İstanbul'daki Kapalıçarşı gibi etkin bir çarşı yapmak istediklerini belirten Demirtaş, "İki, üç yıl önce proje için bütçe yaptık. Çarşının üstünü Kapalıçarşı gibi kapatalım dedik. Büyükşehir 'biz yaparız' dedi. Hala bekliyoruz. Büyükşehrin ya çarşıya el atması ya da bize izin vermesi gerekiyor" dedi.


Makyajsız kadın

İzmir'in dünyanın en güzel şehirlerinden biri olduğunu vurgulayan Demirtaş, kentin üzerinde örümcek ağı olduğunu, küçük dokunuşlarla İzmir'in güzelliklerinin ortaya çıkacağını dile getirdi. Demirtaş, "Bir kadın yataktan kalktığı gibi sokağa çıkarsa güzel olmaz. Ama kalktıktan sonra makyaj yapıp, üzerine güzel bir elbise giyerse zaten güzel olduğunu ortaya çıkartır. İzmir'in de küçük dokunuşlara ihtiyacı var. İnşallah yerel yönetimler de sorunları çarşının bileşenleri ile birlikte çözme alışkanlığını kazanmalı" diye konuştu.


İşportayla mücadele

İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Yılmaz Uça da, işportaya karşı mücadeleye destek vermesi nedeniyle Demirtaş'a teşekkür ederken, "Sizin gösterdiğiniz tepki ses getirdi. Karşıyaka'da işportaya karşı çok ciddi düzenlemeler varken, Kemeraltı'nda yoktu. Artık yüzde 75'e varan oranda işportada azalma var" dedi. Demirtaş da, "Belediye, valilik ve emniyet kalıcı çözüm için sürekli mücadele etmeli. İşportadan para kazanan vatandaşları denize dökelim demiyoruz. Onlar için de uygun yer bulunmalı" diye konuştu. 


"Mimar Kemalettin'de toptancı kalmasın"

Altındağ'daki MTK Tekstilciler Çarşısı Yönetim Kurulu Üyeleri de İTO Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti. Çarşı Başkanı İsmail Sadi Doğan, 17 bin çalışanı olan çarşıya dolmuş veya taksi dolmuş hattı istediklerini söyledi. Emlak rayiç değerlerinin artışı nedeniyle emlak vergilerinin çok yükseldiğini dile getiren Doğan, sitede bir poliklinik açılması talebinde de bulundu. Demirtaş ise Mimar Kemalettin Caddesi'ndeki toptancıların MTK'ya taşınması çağrısında bulundu. MTK'nın İzmir'in yüz akı bir ticaret merkezi haline geldiğini söyleyen Demirtaş, "Yerinizin kıymetini bilin. Şehir merkezinde böyle bir yer kolay bulunmaz" dedi. 



Yeni Asır


Geri Dön