19 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu: Her gün bir bakan 'kanal uzmanı' oluyor!

Ekrem İmamoğlu: Her gün bir bakan 'kanal uzmanı' oluyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul ile ilgili açıklamalarına yanıt vererek; “Muhatabım bakanlar değil. Her gün bir başka bakan, 'kanal uzmanı' oluyor " dedi..



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Zeytinburnu Belediye Başkanlığı’nı ziyaret ederek ilçede incelemelerde bulundu. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ve İBB’nin üst düzey yöneticileri ile birlikte yaptığı inceleme gezisi sırasında İmamoğlu gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

'Muhatabım bakanlar değil'

Sputnik News'te yer alan habere göre; İmamoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Kanal İstanbul’la ilgili “Her konuda bir çok faydası var, bütçe açısından makul, finansman olarak risk yok” sözlerini değerlendirdi.

“Muhatabım bakanlar değil. Her gün bir başka bakan, ‘kanal uzmanı’ oluyor ama biz, bu işe gerçekten eğiliyoruz” diye konuşan İmamoğlu, bu sürecin zararlarını anlatmaya devam edeceklerini belirtti. 

'Katkı sunmak isteyen herkesi itiraz etmeye davet ediyorum'

Hukuki haklarını da sonuna kadar kullanacaklarını ifade eden İmamoğlu “Bu, bazen mahkemeye vermek olacak, bazen itiraz dilekçeleri vermek olacak. Ayın 30’una kadar ‘planlara itiraz sürecinde’ ben İstanbul halkını, itiraz etmeye, vakti olan, sürece dair katkı sunmak isteyen herkesi Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul temsilciliklerine itiraz etmeye davet ediyorum. Bu ayın sonu, son günü. Sonra da mahkeme süreçleri başlayacak. Bunun meclis boyutu var. Hukuksal anlamda hangi zemin var ise o zeminde mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

'Kamuya faydası yok'

İmamoğlu, Kanal İstanbul projesinin sadece kişisel faydaları olduğunu onun dışında kamuya hiçbir faydasının bulunmadığını belirtti. İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı; "Bakın dünyanın farklı yerlerinde insan vücudu kadar dolular yağıyor. Dünyanın bir kıtası yanıyor. Dünyada konuşulan şeyler artık başka. Siz ise İstanbul’un içtiğiniz 3 bardağın bir bardak suyunu çöpe atıyorsunuz. Bir daha kullanılmamak üzere yok ediyorsunuz. Bunları konuşalım. Doğayı nasıl katlediyor onu konuşalım. İstanbul’un geleceğini nasıl büyük bir tehdit altına alıyor onu konuşalım. Bizim baktığımız pencere bu. Birileri sadece para gözüyle bakabilir ki öyle de bir karşılığı yok bu projenin. Bizim önceliklerimiz bu şehrin geleceğini korumak kollamak çocukların gençlerine yarın yaşanabilir bir şehir bırakmak"

Naci Görür'den Kanal İstanbul ve deprem uyarısı! 

Kanal İstanbul çok makul ve yapılabilir bir proje!
 


Geri Dön