20 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu: Metro kredileri için iyi sinyaller alıyoruz!

Ekrem İmamoğlu: Metro kredileri için iyi sinyaller alıyoruz!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Metro kredileri için iyi sinyaller alıyoruz" dedi ve "İstanbul’u bu 5 yılda, çok önemli adımlara hazırlamış oluyoruz" açıklamasında bulundu.



Yapımı 2017’de durdurulan ve yeniden inşaat çalışmalarına 20 Eylül 2019'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu öncülüğünde başlanan “Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı”ndaki çalışmalar hız kesmiyor. Hattın Atakent İstasyonu’ndaki son tünel açma işlemini, yerin 42 metre altında inceleyen İmamoğlu, metro hatlarıyla ilgili soruları yanıtladı.

İBB'nin resmi sitesinde yer alan habere göre; Ekrem İmamoğlu, yeni kredi sorusunu şu şekilde yanıtladı: 

-Yeni kredi anlaşmaları var mı?

“Çalışıyoruz tabii. İhtiyacımız var. Farklı hatlarda da var; çalışıyoruz. İyi sinyaller alıyoruz. Umarım hızlıca bu gereksinimleri gidereceğiz. O itibarı ve o kabiliyeti İstanbul’un her zaman vardır. Hızlıca bu sorunları da aşıp, var olan hatlarımızla ilgili sorunsuz süreçleri tamamlamak arzusundayız. Bir yandan mümkün olduğu kadar öz kaynağımızdan katkı sunduğumuz hatlarımız var, bir de tabi yeni hazırladığımız hatlarımız var. O hatlarda hem borçlanma modelini hem finansman modelini hem de daha öncesinde projenin kabiliyetlerini iyi hesaplayıp, işe girdikten sonra, ‘Yahu şu olmadı, bu çıkmadı’ demeden, başladığı gibi bitecek şekliyle tasarlayacağımız hatlarımız olacak. Zaten bu işler, öyle olmalı. Başlayıp, ‘3 yılda bitecek’ dediğiniz iş 6-7 yılda bittiği zaman, onum maliyeti size çok daha fazla. Zira ülkemizin ekonomisi ne yazık ki, son dönemde bu maliyetleri artıracak döviz ve bunun gibi unsurlarla maliyeti sırtımıza yük olarak bindiriyor. Ama İstanbul’un aktif hali ve dünya çapında ilgi duyulan bir metropol oluşu, kabiliyetleri, bütün bu sorunları her şeye rağmen aşacak düzeydedir. Hem var olanları hem yeni projelerimizi en iyi şekliyle planlayacağız. İstanbul’u bu 5 yılda, çok önemli adımlara hazırlamış oluyoruz. Umut ediyorum, bu 5 yıl çok iyi anılacak.”

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı inşaatında son durum ne?


Geri Dön