26 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu: Metro inşaatları hızlanacak!

Ekrem İmamoğlu: Metro inşaatları hızlanacak!

CHP İstanbul büyükşehir belediye başkanı adayı Ekrem İmamoğlu, metro inşaatlarına hız kazandıracaklarına hız vereceklerini söyledi. Yeşil alan sayısını artıracaklarını söyleyen İmamoğlu, ''Yapılaşmanın önüne geçilmeli” dedi.



CHP İstanbul büyükşehir belediye başkanı adayı Ekrem İmamoğlu, ekonomi gazetecileriyle buluşmasında İstanbul’un en önemli sorunlarına değindi.

Hürriyet Gazetesi'nden Sefer Levent'in haberine göre, İstanbul’un sorunlarının yüzde 20-25’inin senkronize çalışmayla biteceğini söyleyen İmamoğlu,  seçilmeleri halinde birinci önceliklerinin tasarruf olacağını ifade etti.

“Yapılan ölü yatırımlar da var''

Metro inşaatlarına hız kazandıracaklarına hız vereceklerini söyleyen İmamoğlu, “Yapılan ölü yatırımlar da var. Mesela Olimpiyat Stadı, Formula 1 pisti gibi. Özellikle İSPARK’da ciddi hamleler yapılabilir. En kârlı en fazla yatırım yapılan böyle bir kurum nasıl zarar eder anlamıyoruz. Mevcut otopark kapasitesi 140 bin. Hızlıca 100 bin araçlık daha otopark devreye alacağız. Sadece Şişli’de 31 noktada 10 bin araçlık otopark alanı belirledik. Mülk sahipleriyle ortak otopark planları yapılabilir. İstanbul’un hissedilen en acil sorunları otopark. Bir de hissedilmeyen ama çok büyük sorunları var. Deprem. Mülteci sorunu. Mülteci sorununu mutlaka gündemimize alacağız” dedi.

''Yeşil alanları hızlıca arttıracağız” 

Yeşil alanların sayısını artıracaklarını söyleyen İmamoğlu, “5 yıldır Beylükdüzü Belediye başkanıyım. Ama bu sürede bir kere bile İBB başkanı bizi ziyaret etmedi. Belediye başkanı olursam tüm ilçe belediyeleri yol arkadaşım olacak. 5 yıldır genel merkezden (CHP) talimat almadım. Seçildiğimde de almayacağım. Tek bir İstanbul markası yok. Artık insanı düşünmeyen bakış açısı miadını doldurdu. Biz öncelikle adil, yaratıcı ve yeşil bir kent diyoruz. Kentteki yeşil alanları hızlıca arttıracağız” dedi.

''Yapılaşmanın önüne geçilmeli”

Temiz huzurlu bir şehir yaratıldığında yurtdışında imajın daha da iyi olacağını söyleyen İmamoğlu, “15 yaşam vadisi yapacağız. 20 milyon metrekare yeşil alanı katacak bu şehrin alanı var. Kentsel dönüşümde imar artışı düşünmüyoruz. Deprem toplanma merkezleri yok edildi. İstanbul depreminde 50 bine yakın bina ve 1 milyona yakın insan tehdit altında. Mega kavramı bitmiştir. İnsana proje üretmeyen akıl miladını doldurmuştuk. İstanbul uçurumun kenarında, yapılaşmanın önüne geçilmeli” ifadelerini kullandı. 


Geri Dön