23 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan Beylikdüzü - İncirli Metro Hattı müjdesi!

Ekrem İmamoğlu'ndan Beylikdüzü - İncirli Metro Hattı müjdesi!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü - İncirli Metro Hattı'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu'ndan İstanbulluları sevindirecek müjde geldi...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) arasında “Yeşil Şehir Aksiyon Planı Mutabakat İmza Töreni” yapıldı. İBB'nin resmi sitesinde yer alan habere göre; İBB ve EBRD arasında hazırlanan mutabakat metninin imzalanması amacıyla düzenlenen imza töreni, çevrimiçi toplantı ile gerçekleştirildi. Törene; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve EBRD Başkanı Odile Renaud Basso ile beraber her iki kurumun da üst düzey yöneticileri katıldı. Sanal toplantı, Basso’nun konuşmasıyla başladı. 

Ekrem İmamoğlu ndan Beylikdüzü - İncirli Metro Hattı müjdesi!

İmamoğlu ile tanışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Basso, “Çok güzel, etkin ve aktif bir iş birliğimiz var İstanbul’la. Çok önemli ortaklarımızdan biri olduğu kanaatindeyiz Türkiye’de. İstanbul’un gelişimine katkıda bulunmak, ortaklığımızı ilerletmek, birlikte projeler geliştirmek bizim için çok büyük bir önem arz ediyor. Bunları devam ettirme niyetindeyiz. Yeşil şehirler bizim için çok önemli. İstanbul boyutundaki bir şehrin, bu kadar ekonomik ağırlığa sahip bir şehrin bize katılıyor olması, bizim açımızdan gerçekten çok kıymetli. O yüzden sizinle bu mutabakat zaptını imzalayacak olmaktan dolayı çok heyecanlıyız” diye konuştu.

Basso ve diğer katılımcılara, tarihsel önemi, sorunları ve çözüm yollarını kapsayan kısa bir İstanbul özeti anlatan Ekrem İmamoğlu, konuşmasında, kenti tehdit eden deprem ve Kanal İstanbul konuları ile ilgili düşüncelerini de anlattı.

Konuşmalardan sonra Ekrem İmamoğlu ve Basso arasında, “Yeşil Şehir Aksiyon Planı Mutabakat Metni” imzalandı. “Yeşil İstanbul yolunda yol yürürken, kıymetli bir iş birliğine imza attığımızı müjdelemekten, bütün İstanbul’a bu müjdeyi vermekten büyük mutluluk duyuyorum” diye konuşan Ekrem İmamoğlu, “İBB olarak, EBRD ile değerli bir sözleşme, bir anlaşma imzaladık. Kardeş kentlerimiz,  İzmir  ve Ankara’nın ardından, yeşil şehirler kentsel sürdürülebilirlik programına 47’nci üye olarak katılmak, bizim için de inanıyorum ki yine bu toplum için de çok önemli bir katılım” dedi.

Ekrem İmamoğlu ndan Beylikdüzü - İncirli Metro Hattı müjdesi!

EBRD ile gerçekleştirmeyi planladıkları ilk projenin, “İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü TÜYAP Metro Hattı Projesi” olduğunu vurgulayan Ekrem İmamoğlu, “Şehrimiz için çok önem taşıyan bu hatta, verimli bir iş birliği içerisinde çalışacağımızı ve gelecekte ‘Yeşil Şehir İstanbul’ vizyonumuza güç verecek birçok projede birlikte olacağımızı ümit ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Beylikdüzü–İncirli Metro Hattı inşaatı 2021'de başlayacak!

İstanbul'un bu ilçelerinde oturanlara metro müjdesi!


Geri Dön