26 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan Gülhane Parkı talimatı!

Ekrem İmamoğlu'ndan Gülhane Parkı talimatı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gülhane Parkı'nı inceledi. İmamoğlu atıl alanların parka dahil edilmesi gerektiğini söyledi.



İstanbul Belediye Başkanı (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sarayburnu sahili ve Gülhane Parkı’nı inceledi.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; her iki alanda da birçok eksiklikler bulunduğunu sözlerine ekleyen İmamoğlu, yardımcılarına, bölgenin Haziran ayına kadar tam kapasiteyle vatandaşların kullanımına açılması için talimatlarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu, kurmaylarıyla beraber, Sarayburnu sahili ve Gülhane Parkı’nı inceledi. Gülhane içinde bulunan atıl alanları dolaşan İmamoğlu, yardımcılarına, bölgenin haziran ayına kadar tam kapasiteyle vatandaşların kullanımına açılmasıyla talimat verdi. İmamoğlu, şu açıklamalarda bulundu: 

“Uzun zamandır duran, İstanbul’un o güzel manzarasını seyreden bir terastan bahsediyoruz. Niye durduğunu arkadaşlarım bir daha hafızadan kontrol edecekler. İçinde buraya yakışmayan noktalar var. Hiç kullanılmayan tarihi bir sarnıç var. Bizans döneminden bir sarnıç. Yanı sıra, daha önce etkin kullanılan alanların ne yazık ki böyle atıl bir pozisyonda olduğunu gördük. Tam o alanın göbeğinde plastik bir grubunun olması bir talihsizlik. Tuvaletinin görüntüsünden başka görüntülere kadar, bu tarihi ve kadim alanı, kendisine yakışan bir pozisyona çok hızlı sokabiliriz. Zaten Yaradan vermiş yani. Biz, sadece ufak tefek dokunuşlarla burayı mükemmel bir nokta haline getiririz. Sarayburnu’nu da dahil ederek konuşuyorum. Çevresindeki bozuk yapılaşmalara ve usulsüz kullanımlara da müdahale ederek, ki orası da Haliç’in bir parçası, her noktasını gezerek, dokunarak düzelteceğiz inşallah.”
 


Geri Dön