19 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan Sefaköy-Beylikdüzü Metrosu açıklaması!

Ekrem İmamoğlu'ndan Sefaköy-Beylikdüzü Metrosu açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı 2022 yatırım programına alınmayan projesi ve finansmanı hazır olan Sefaköy-Beylikdüzü Metrosu'na ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı. 



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) inşa ettiği Çekmeköy – Sancaktepe- Sultanbeyli Metro Hattı'nda Sancaktepe istasyonuna kadar olan 4 bin 700 metrelik kısmının kazma işlemi bitirildi. Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; Sultanbeyli Veysel Karani istasyonuna kadar olan kısmı kazmaya başlayacak Tünel Delme Makinesi (TBM) da çalışmasına başladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hatta incelemeler yaparak TBM'lerin çalışmasını yerinde izledi.

Ekrem İmamoğlu ndan Sefaköy-Beylikdüzü Metrosu açıklaması!

“KİŞİSEL İHTİRASIN SOMUT ÖRNEĞİ”

İmamoğlu, incelemeler esnasında Cumhurbaşkanlığı 2022 yatırım programına alınmayan projesi ve finansmanı hazır olan Sefaköy-Beylikdüzü Metrosu'na ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı. 

Aslında o hattın tamamının İncirli-Sefeköy-Beylikdüzü olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, şöyle konuştu:

- Ben 32-33 yıla yakındır o bölgede yaşayan birisi olarak bu hatla ilgili ilk vaadi hatırlıyorum. 2003'ün aralık ayıydı. 2004'te yerel seçim var.

-Bu vaadi; açsınlar AK Parti arşivlerinde var. O halka ‘hemen seçimden sonra başlıyoruz' diye vermiş bir AK Parti hükümetinden bahsediyorum.

-AK Parti yerel yöneticilerinden bahsediyorum. Yıl 2004, aradan neredeyse 18 sene geçmiş. Ve bu hatta başlanamamış.

-Biz gelir gelmez çok öncelikli bir hat olarak bu işi ele aldık. Bu yaklaşık 9-10 aylık bir iş.  Buradan; masada nasıl bekletildiğini, nasıl kenara itildiğini ifade etmeyeceğim.

-O masalarda oturan insanlar ne yazık ki dün büyükşehirde bazı masalarda oturan insanlardı.

-O tarafına girmeyeceğim ama kişisel ihtirasın, İstanbul’a dair kıskançlığı olan bazı insanların bir hizmeti engelleme yönünde yaptığı kötülüğün bundan daha somut bir örneği olamaz.

-Bakın yaptığı kötülüğün bundan bunun içinde sayın bakanı kastediyorum, başka yöneticileri de kastediyorum.

Ekrem İmamoğlu ndan Sefaköy-Beylikdüzü Metrosu açıklaması!

“İSTANBUL HALKINA İHANETTİR”

Hattın 3.5 milyon kişiyi ilgilendirdiğinin altını çizen Ekrem İmamoğlu, şu açıklamalarda bulundu:

-İstanbul’da yaklaşık dört kişiden birinden bahsediyoruz. Bu sürecin işletilmemesi, onay verilmemesi, yatırım planına alınmaması İstanbul halkına ihanettir, kötülüktür.

Beylikdüzü, Esenyurt, Avcılar, Küçükçekmece, Büyükçekmece halkının faydalanacağı metro hattının bir imzaya takıldığını belirten İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

-O bir tane imza, kitap imzalamaya benzemez. Bu başka bir şey. 16 milyon insan etkileniyor.

İmamoğlu'na; hattın geçeceği güzergahtaki ilçelerin CHP'li belediyeler tarafından yönetiliyor olması ve eski İBB Başkanı Mevlüt Uysal'ın daha önce yaptığı “metro yatırımlarında önceliğimiz en çok oy aldığımız anımsatıldı.

İmamoğlu incelemelerde bulunduğu Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli hattını örnek gösterdi ve “Sultanbeyli belki de benim partimin en az oy aldığı ilçelerden birisi. Çekmeköy ve Sancaktepe’yi yöneten belli. AK Partili belediyeler. Millet seçmiş. Görevinin başında. Halkın iradesini önde tutarsanız her şey çok güzel olur. Tutmazsanız küçülürsünüz. O bakımdan biz halka hizmet ediyoruz. Yarın kimin nerede olacağı belli değil. Siyasi ayrım yaparak hizmet eden akıl,  projesine parti ismi veren akıl, Türkiye’de asla bir işe yaramaz. Partiler hizmet için araçtır. Devletini ve milletini yücelten akıl, geleceğe dair çok güzel izler ve işler yaratır. Bizim yürüdüğümüz yol budur” diye konuştu.

Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünden İBB'ye Sefaköy metrosu yanıtı!

Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metrosu'na onay çıkmadı!

2022'de ulaştırma projelerine ne kadar yatırım yapılacak?


Geri Dön