25 / 04 / 2024

Ekrem Koçak Atletizm Sahası yenileniyor!

Ekrem Koçak Atletizm Sahası yenileniyor!

Burhan Felek Spor Kompleksi'ndeki Ekrem Koçak Atletizm Sahası'nın yenilenmesiyle ilgili yeni projenin son rötuşları yapıldı



Yıllardır gündemde olan Burhan Felek Spor Kompleksi'ndeki Ekrem Koçak Atletizm Sahası'nın yenilenmesiyle ilgili yeni projenin son rötuşlarının yapıldığı, onay için 2 ay içinde Anıtlar Kurulu'na sunulabileceği açıklandı.

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin şu anda mimarda olduğunu, son rötuşlarının yapıldığını kaydederek, "Eğer tekrar Anıtlar Kurulu'nda sorun çıkmazsa çok modern bir proje olacak. Biz rekorlara imza attık, çok sayıda tesis yaptık. Burayı yenilersek mükemmel olacak. İki ay içinde projesi bitse, onayı 5 ay olur, sonra ihalesi o kadar sürer. Sene sonuna kadar ihalesini yaparsak, 1,5 sene içinde orayı bitiririz" dedi.

Ekrem Koçak Atletizm Sahası'nın altından İSKİ'nin isale hattı geçtiği için yeniden yapılmasının sorun olduğunu ifade eden Taşpınar, "Göreve geldiğimden beri uğraşıyorum. Sürekli de yenilenmesi gündeme geliyor. Bizler belli bir şeyden sonra 'tamam bunu yapalım' dedik. Projesini yaptırdık, önce Özel İdare bütçesinden parayı çıkarttık. Sonra proje hazırlıklarına geçtik. İstanbul'da kapalı bir atletizm salonu olmadığı için orayı çift katlı planladık ve projeyi bitirdik. Genel Müdürlük'ten bunun çok masraflı olduğunu, çok kullanılabilir olmayacağı söylendi. Sonunda ortak karar mevcudun yenilenmesi oldu. Ancak proje Anıtlar Kurulu'ndan geçmedi ve 4 yıl kadar bir gecikme oldu" diye konuştu.

-"ATLETİZM SAHASI KOMPLE YENİLENECEK"-
Tamer Taşpınar, şu anda Anıtlar Kurulu'nun kendilerine tarif ettiği şekilde yaptırdıkları yeni projenin bitmek üzere olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Kurul, 'isale hattının 5 metre yakınından geçmesi lazım, daha fazla yanaşamaz, tam üzerinden geçmeyecek' diyor. Aslında kullanılmayan bir isale hattı. Ama maalesef Anıtlar Kurulu'ndan bu tür şeyleri geçirmek çok zor. Yeni projede, tribünler komple yıkılıp, yeniden yapılacak. Atletizm pisti komple yenilenecek. Altında kapalı atletizm pisti olacak. Spor branşlarının il temsilcileri için de odalar yapılacak. Bizim bir çuval para verdiğimiz yüksek atlama minderleri yağmurun altında orada kalıyorlar, üstünü naylonla örtüyoruz. Onlar delinebiliyor, yağmur içine geçiyor, bozuluyor, yakıyorlar. Bu projede tribünlerin altına, tekerlekli arabalarla çok rahat akşam içeriye koyacağız."

Taşpınar, "Voleybol salonu inşaatı için sorun çıkmadı mı?" sorusu üzerine, "Anıtlar Kurulu ile görüşmek suretiyle halledildi. O salon biraz daha kenarda kaldığı için sorun olmadı. Ancak isale hattı atletizm sahasının tam altından geçiyor. Voleybol salonunun ise yanından geçiyor" dedi.

-"ŞU ANDA ISINMA PİSTİNİN BÜYÜK KISMI GİTTİ"-
Tamer Taşpınar, şu an atletizm sahasının yanındaki ısınma pistinde Voleybol Federasyonu tarafından yapılan inşaatın molozlarının bulunduğunu söyledi.

Voleybol Salonu'nun trafolarının ısınma pistine konulduğunu anlatan Taşpınar, "Isınma pistinin büyük bir kısmı gitti. Tesislerin trafolarını oraya koydurmuşlardı, onları kenara aldırıp, cep yaptırdık" diye konuştu.

Isınma pistinin olmaması halinde orada uluslararası yarışmaların yapılamayacağının hatırlatılması üzerine Tamer Taşpınar, "Biz bunu ifade ettik, Voleybol Federasyonu'na da bildirdik. Kurtarabildiğimizi de kurtardık. Zamanında hepsini Voleybol Federasyonu ve Genel Müdürümüze bildirdim" şeklinde konuştu.

-TERZİ: "YENİ PROJEDE ISINMA SAHASI VAR"-
Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, daha önce Ekrem Koçak Atletizm Sahası'nın yenilenme projesi için İstanbul Valiliği'nin 12 milyon TL para ayırdığını, ancak projenin Anıtlar Kurulu'ndan geçmediğini belirterek, "Şimdi isale hattına zarar vermeyen bir proje var. Onu bekliyoruz" dedi.

Ekrem Koçak Atletizm Sahası'nın yenilenmesi projesinin kabul edilip, yapılması halinde orada yeniden uluslararası yarışlar yapılacağını kaydeden Terzi, "Daha önce Ekrem Koçak'ta yaptığımız Uluslararası Cezmi Or ve Yılmaz Sazak yarışmalarını şimdi ENKA Sadi Gülçelik Tesisleri'nde düzenliyoruz. Yeni proje hayata geçerse, orada yeniden Cezmi Or ve Yılmaz Sazak yarışmalarını yapacağız. Yeni projede ısınma sahası da var, gerçekleşirse uluslararası yarış yapılması konusunda bir sorun olmaz" diye konuştu.
AA


Geri Dön