24 / 04 / 2024

Ekspertiz raporu için gereken belgeler!

Ekspertiz raporu için gereken belgeler!

Konut kredisi alabilmek için ilk olarak kredi kullanmak istediğiniz bankaya başvuruda bulunmanız gerekiyor. Başvuru esnasında bazı belgeler isteniyor. Peki, ekspertiz raporu için gereken belgeler neler?



Ekspertiz raporu için gereken belgeler!Mortgage başvurularının en gergin süreci olan ekspertiz raporu, mülkünüzün en doğru fiyatlandırması için yapılan, iyi değerlendirilmesi gereken bir süreç olarak biliniyor. 


Konut kredisi ekspertiz raporu süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri olarak biliniyor. Kredi miktarının belirlenmesinde rol oynayan bu önemli işlemin nasıl süreçlendirildiğinin bilinmesi, mortgage başvurusu yapanların bu süreçten hasarsız çıkması için önem teşkil ediyor. 


Konut kredisi alabilmek için ilk olarak kredi kullanmak istediğiniz bankaya başvuruda bulunmanız gerekiyor. Banka ilk olarak kredi başvuru sahibinin aylık gelir durumuna bakıyor. Ayrıca kredi özgeçmişi de kredi notuyla ölçülüyor. Başvuru yaparken bazı belgeler isteniyor. İşte, başvuru esnasında istenen belgeler!


-Nüfus cüzdanı fotokopisi (Pasaport veya sürücü belgesi de olabilir)

-Gelir belgesi

-Serbest meslek olarak çalışanlar vergi levhası

-İkmetgah belgesi (Adınıza düzenlenmiş, elektrik, su, doğalgaz veya telefon faturası da olabilir)


Bu işlem tamamlandıktan sonra evin değerinin belirlenmesi işlemine geçiliyor.Konut kredisi başvurusu değerlendirilirken bir çok etken göz önünde bulunduruluyor.


Çünkü kullanılan kredi, satın alınan evin değerinin sadece yüzde 75’ini kapsıyor. Eve değer biçmeye gelen eksper, bankanın personeli değil anlaşılan bir kuruluşun görevlisi oluyor. 


Konut kredisi ekspertiz raporunda nelere dikkat edilir?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön