28 / 03 / 2024

Ekspertiz raporu için gereken belgeler

Ekspertiz raporu için gereken belgeler

Konut kredisi alabilmek için ilk olarak kredi kullanmak istediğiniz bankaya başvuruda bulunmanız gerekiyor. Başvuru esnasında bazı belgeler isteniyor. Peki, ekspertiz raporu için gereken belgeler neler?

Bakan Ömer Bolat konut sektörü için kolları sıvadı! Sektörün gelişmesi için gerekli çaba gösterilecek!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası tarafından geçen ay düzenlenen “Konut Sektöründe Akademik Merkezi İdare Sivil Toplum Kuruluşları Buluşma Çalıştayı”nın raporu tamamlandı. Raporda Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın konut sektörü için açıklamaları gündeme damga vurdu.

2 yıllık bina için hayrete düşüren bilirkişi raporu: Üniversite tarafından incelenmesi gerekiyormuş!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, 2 yıllık bir binanın görsellerine yer vererek, bina için bilirkişiden rapor alındığını, raporda bu binanın Üniversite tarafından incelenmesi gerektiğinin belirtildiğini söyledi. İşte o bina ve yorumlar...

TOKİ, Trabzon'da ilk kazmayı vurdu! Afetzedeler için 99 konut inşa edecek!

Trabzon'da 2000 yılından itibaren meydan gelen çeşitli afetlerde evleri yıkılan veya oturulamaz raporu verilen afetzedeler için konut inşa edilecek.

Dünyada kaç kişi kripto kullanıyor? Kripto milyarderlerinin sayısı kaç? Öğrenmek için hemen bakın!

Henley & Partners tarafından yayınlanan Kripto Varlık Raporu'na göre, dünya genelinde en az 1 milyar dolar değerinde kripto varlığı olan kişi sayısı 22. Detaylar için tıklayın.

Diyarbakır'da deprem soruşturması için bilirkişi raporu hazırlanacak!

Diyarbakır'da, 6 Şubat 2023 tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerde 411 kişinin yaşamını yitirdiği yıkılan 6 binayla ilgili süren soruşturma için kapsamlı bilirkişi raporu hazırlanacak.

Tapu için sağlık raporu hangi bölümden alınır?

Tapu işlemleri belli yaş aralıklarında yapılmaktadır. Tapu devri nedir, Tapu için sağlık raporu hangi bölümden alınır? İşte detaylar!

Tapuda 65 yaş üstü için sağlık raporu zorunlu mu?

Tapuda ve resmi dairelerde satış ya da devir işlemi yapabilmek için 65 yaş üstü bireylerden aranan şartlar farklılık gösterir. Peki, 65 yaş üstü tapuda işlem yapabilir mi? 65 yaş üstü tapuda sağlık raporu zorunlu mu? İşte detaylar…

Vekalet için sağlık raporu nereden alınır?

Vekalet için sağlık raporu alınmalı mı, nereden alınır? bu sorular sıklıkla sorulmaktadır. İşte vekalet konusuna dair öğrenilmek istenilenler!

İnşaat sektöründe canlanma için girdi maliyeti sorununun çözülmesi şart!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), 2022'nin ilk İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nda sektörde “reel” biçimde büyümeye dönüş için inşaat yatırımlarında canlanmaya ve öngörülemez düzeyde artan girdi maliyetlerinin yarattığı sorunun çözümündeki ihtiyaca işaret edildi.

Tunç Soyer’den İzmir için deprem raporu!

İzmir Büyükşehir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 30 Ekim depremi sonrasında İzmir'i dirençli hale getirmek için risk azaltma projelerin hayata geçeceğini dile getirdi. 

TOKİ Karadeniz ve İç Anadolu projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesinde hayata geçireceği projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak.

TOKİ Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak...

Konut kredisi ekspertiz raporu sorgulama 2021!

Konut kredisiyle ev almak için evin ekspertiz sürecinden geçmesi gerekiyor. Peki ekspertiz süreci nasıl ilerliyor? Konut kredisi ekspertiz raporu nasıl sorgulanıyor? İşte konut kredisi ekspertiz raporu sorgulama 2021...

Ekspertiz raporu için gereken belgeler Haberi

Ekspertiz raporu için gereken belgeler

Ekspertiz raporu için gereken belgeler!Mortgage başvurularının en gergin süreci olan ekspertiz raporu, mülkünüzün en doğru fiyatlandırması için yapılan, iyi değerlendirilmesi gereken bir süreç olarak biliniyor. 


Konut kredisi ekspertiz raporu süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri olarak biliniyor. Kredi miktarının belirlenmesinde rol oynayan bu önemli işlemin nasıl süreçlendirildiğinin bilinmesi, mortgage başvurusu yapanların bu süreçten hasarsız çıkması için önem teşkil ediyor. 


Konut kredisi alabilmek için ilk olarak kredi kullanmak istediğiniz bankaya başvuruda bulunmanız gerekiyor. Banka ilk olarak kredi başvuru sahibinin aylık gelir durumuna bakıyor. Ayrıca kredi özgeçmişi de kredi notuyla ölçülüyor. Başvuru yaparken bazı belgeler isteniyor. İşte, başvuru esnasında istenen belgeler!


-Nüfus cüzdanı fotokopisi (Pasaport veya sürücü belgesi de olabilir)

-Gelir belgesi

-Serbest meslek olarak çalışanlar vergi levhası

-İkmetgah belgesi...