28 / 03 / 2024

Elazığ Beyzade Efendi Camisi'nin yerine inşa edilecek cami için temel atıldı!

Elazığ Beyzade Efendi Camisi'nin yerine inşa edilecek cami için temel atıldı!

Elazığ'da geçtiğimiz günlerde yaşanan 6,8 büyüklüğüne sahip depremde ağır hasar aldıktan sonra yıkılan Beyzade Efendi Camisi'nin yerine inşa edilecek cami için temel atma töreni düzenlendi.



Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6,8 büyüklüğüne sahip depremde ağır hasar aldıktan sonra yıkılan Beyzade Efendi Camisi'nin yerine inşa edilecek cami için temel atma töreni gerçekleşti. Olgunlar Mahallesi'ndeki yerinde hayata geçirilmesi planlanan ve 600 metrekare kapalı alanı bulunacak Beyzade Efendi Camisi'nin temel atma töreni, İl Müftü Yardımcısı Özer Cömert'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Elazığ Beyzade Efendi Camisi nin yerine inşa edilecek cami için temel atıldı!

Anadolu Ajansı'ndan Suat Öztürk'ün haberine göre; Vali Erkaya Yırık ve protokol üyeleri, inşaat alanında butona basıp ilk betonu döktü. Vali Yırık, inşaat alanındaki konuşmasında, depremin ardından izleri silmek için devletin tüm kademelerinin çalıştığını kaydetti. Çalışmalarda büyük bir ilerleme sağladıklarından bahseden Yırık, şu ifadeleri kullandı:

"Deprem elbette evlerimizi, okullarımızı ve camilerimizi yıktı ama gönüllerimizi, milletimizi, ilimizi, şehrimizi imar etme düşüncemizi, kardeşliğimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi yıkmadı. Bizdeki bu dayanışma ve muavenet duygusu olduğu sürece Allah'ın izniyle Elazığ'ımız tüm ihtiyaçlarını gidermeye devam edecek. Devletimiz burada kazmayı vurup temelini atıyor, inşallah hayırseverlerimiz de devamını getirecek. Allah burada yapılan tüm ibadetleri kabul buyursun, hayırlı olsun."

Elazığ Beyzade Efendi Camisi nin yerine inşa edilecek cami için temel atıldı!

İl Müftüsü Selami Aydın da camiye ismi verilen "Beyzade Efendi" hakkında bilgi verdi. Camide, erkek ve kadın taziye evi, kız Kur'an kursu ve İl Müftülüğüne bağlı Gençlik Merkezi de bulunacak.Törene, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Yıldız, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, kamu kurum temsilcileri ve mahalle sakinleri katılım gösterdi. 


Geri Dön