26 / 04 / 2024

Elazığ Sürsürü Mahallesi'nde 200 daire inşa edilecek!

Elazığ Sürsürü Mahallesi'nde 200 daire inşa edilecek!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Elazığ Valiliğinde basın toplantısı düzenledi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum düzenlenen basın toplantısında hasar tespit verilerini açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Elazığ Valiliğinde basın toplantısı düzenliyor. Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Elazığ merkez, Sivrice ve Maden'de 428, Malatya Battalgazi, Doğanyol, Kale, Pötürge ve Yeşilyurt'ta 2 bin 424 ağır hasarlı binamız var." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: "Sürsürü Mahallesi'nde 10 bin 242 metrekarelik alanda 10 blokta toplam 200 daire yapacağız." diye konuştu.

Kurum; "Bin kişilik ekiple hasar tespit çalışmalarımız sürüyor. Tüm Türkiyemizin 3 boyutlu haritasını çıkardık ve yapmış olduğumuz tespitte durumları ve detayları işledik, işliyoruz. Duruma göre ağır ve orta hasarlı binaları tek tek mahalle mahalle işliyoruz. Dönüştürmemiz gereken alanlara ilişkin süreci de bir yandan yönetiyoruz. Yıkım çalışmaları dün başladı.Vatandaşlarımız irtibat ofislerinden bilgi alabilir. 400 adet konutumuzda önceliğimiz evi yıkılanlar olacak."

Kentsel dönüşüm konusunada değinen Bakan Kurum;"Ne bundan önce ne bundan sonra kentsel dönüşüme engel olan bir şey yok." şeklinde konuştu.

400 KONUTTA ÖNCELİK EVİ YIKILANLARIN

Bakan Kurum, Elazığ'da depremin ardından yapılacak konutların yıl sonuna kadar vatandaşlara teslim edileceğini bildirdi.

Bakan Kurum konuşmasını sonlandırırken; "Toplamda 10 bin konutluk bir uydu kent yapacağız. Bu binalar zemin+2 ve zemin + 3 katı geçmeyecek." dedi.

Elazığ'da köklü bir dönüşüm çalışması başlatacağız!


Geri Dön