24 / 04 / 2024

Elazığ ve Malatya'da deprem evleri teslim edildi!

Elazığ ve Malatya'da deprem evleri teslim edildi!

Mülki İdare Amirlerine Yönelik Afet Yönetimi Eğitimi programında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ ve Malatya'da biten konutlar sahiplerine teslim edildiğini açıkladı.



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye bugün afet öncesi hazırlık, afet anı müdahale ve afet sonrası iyileştirme safhalarını planlayabilen, bu alanlarda önemli bir kapasite üretmiş bir ülkedir. Yapacağımız bunu daha ileriye taşımak ve gelecek afetlere hazırlıklı olmaktır." dedi.

AFAD Başkanlığında düzenlenen Mülki İdare Amirlerine Yönelik Afet Yönetimi Eğitimi programında konuşan Bakan Soylu, eğitimin faydalı ve verimli geçmesini diledi.

Soylu, tabii afetlerle ilgili, "Olay soğusun ondan sonra gideyim" şeklinde bir değerlendirmenin olduğunu belirterek, "Size bir tek tavsiyem var ve bir tek zorunluluğumuz var, olayın ilk anında orada olmaktır." dedi. 

"Türkiye'nin afete müdahale kapasitesi yüksek"

Afetlerde ilk 6 saatin çok önemli olduğunu, burada başarılı olunması halinde sürecin yönetilme kabiliyetine sahip olunabileceğini ifade eden Soylu, "Türkiye'nin afete müdahale kapasitesi dünyanın en gelişmiş ülkelerinden yüksektir. Keşke hiç afet olmasa da bunlarla ilgili bir değerlendirme yapmasak ama bundan kaçınmamız mümkün değildir." şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı Soylu, yıl sonuna kadar 81 ildeki İl Afet Risk Azaltma Planlarının 2021'de tamamlanması için planlama çalışması gerçekleştirildiğini anlattı.

 "Devlet yönetmek konuşmak değildir, iş yapmaktır"

İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye'nin son yıllarda afet yönetimindeki en büyük başarısının, geliştirdiği fiziki kapasitesinin yanı sıra koordinasyonu sağlaması olduğuna dikkati çekerek, Türkiye Afet Müdahale Planının bu konuda ciddi bir rehber ve önemli bir kazanım olduğunu söyledi. 

 Soylu, şöyle devam etti:

"Elazığ depremi ne zaman oldu? 24 Ocak. Hangi tarihteyiz? 20 Kasım. Elazığ ve Malatya'da biten konutlar sahiplerine teslim edildi. Bunun dünyada bir tane örneğini göstereceksiniz. Söz kolay, konuşan konuşur, işkembeden de konuşur, midesinden de, ağzından da konuşur. Devlet yönetmek konuşmak değildir, iş yapmaktır. Bakınız, Türkiye Cumhuriyeti devleti, hükümetimiz çadırından konteyner sürecine kadar her birini en üst düzeyde gerçekleştirmek için çabayı sarf etmiş en sonunda konutlarını da teslim etmeye gayret göstermiş. Aynısı Allah nasip ederse 1 yıl sonra İzmir'de olacak. Bizim bu konularda herhangi bir eksikliğimiz söz konusu değil. Vatandaş ve devlet arasındaki güven öyle hikayeyle tesis edilecek bir güven değildir." 


Geri Dön