24 / 04 / 2024

Elazığ ve Malatya'da hasar tespit çalışmaları devam ediyor!

Elazığ ve Malatya'da hasar tespit çalışmaları devam ediyor!

Merkez üssü Elazğ Sivrice'de 24 Ocak Cuma günü 6.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası Elazığ'da 32, Malatya'da 27 okulun yıkılmasına karar verildi. Bölgede hasar tespit çalışmları devam ediyor...



Elazığ'da meydana gelen depremde sonrası başlatılan hasar tespit çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Elazığ depremi sonrası, ilgili kurum ve kuruluşların teyakkuz haline geçerek AFAD organizasyonunda kurtarma çalışmalarına katıldığı Elazığ ve çevre kentlerden hissedilen depremin üzerinden 12 gün geçti.

Barınma ve temel ihtiyaçlar anında karşılandı

Elazığ ve Malatya'daki depremzedelere ağır hasarlı ve yıkılacak yerler için 30 bin TL, acil kira ödeneği olarak da yaklaşık 11 bin lira olmak üzere toplam 41 bin TL destek verildi.

Evleri hasar alan ve evlerine giremeyen ailelerin büyük bölümü kriz merkezince arasında otel, okul, cami, cemevi ile spor salonlarının yer aldığı 43 mekana yerleştirildi.

Yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda Elazığ'da 4 konteyner kentin kurulmasına karar verildi.Toplam konteyner sayısı 2 bin 490 olarak belirtildi.

Hasar tespit çalışmaları sürüyor

Devam eden hasar tespit çalışmalarına göre, 100 bin kişinin bu depremden etkilendiği tespit edildi.

Hasar tespit çalışmalarında yüzde 85 seviyesine gelinen Elazığ'da 150 yıkık bina, 4 bin 552 ağır hasarlı, 1779 orta hasarlı bina tespit edildi, Malatya'da ise 5 bin 231 konutun ağır, 3 bin 757 binanın da az hasarlı olduğu belirtildi.

Hasar tespiti yapılan Elazığ'da 32, Malatya'da 27 okulun yıkılmasına karar verildi.

Malatya Valiliği'nden depremzedelere kira yardımı açıklaması! 

Malatya'da 29 okul depremde hasar gördü!


Geri Dön