18 / 04 / 2024

Elazığ ve Tarsus'ta kurulan OSB'ler 25 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Elazığ ve Tarsus'ta kurulan OSB'ler 25 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Son dönemde Elazığ ve Tarsus'ta kurulan OSB'ler yaklaşık 25 bin kişiye istihdam imkanı sağlayacak" dedi.



 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Elazığ ve Tarsus'ta kurulan organize sanayi bölgelerinin (OSB), yaklaşık olarak 25 bin kişiye iş imkanı sağlayacağını bildirdi.

 

Özlü, AA muhabirine, bakanlığın OSB'lere yönelik faaliyetlerine ilişkin açıklamalar yaptı.

OSB'lerle modern, sağlıklı ortamlarda çalışma imkanı sunmayı ve sanayileşmenin dengeli dağılımıyla, kentlerde düzenli kentleşmeyi sağlamayı hedeflediklerini söyleyen Özlü, 2023 yılına kadar sanayide yüksek teknolojiye dayalı, verimli, çevreye duyarlı ve yüksek katma değerli üretim yapısına geçmek istediklerini belirtti.

 

Özlü, bu kapsamda Elazığ'ın Körpe Köyü Karayazı mevkisindeki 6 milyon 540 bin metrekarelik alana "Elazığ 2. OSB"yi kurduklarına işaret ederek, "Elazığ 2. OSB'nin kurucu ortaklarını yüzde 34 katılım payı ve 5 üyeyle Elazığ İl Özel İdaresi, yüzde 33 katılım payı ve 5 üyeyle Elazığ Belediyesi, yüzde 33 katılım payı ve 5 üyeyle Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası oluşturuyor." diye konuştu.

 

Bölgenin karma OSB olarak faaliyet göstereceğini belirten Bakan Özlü, Elazığ 2. OSB'nin tam kapasiteyle faaliyete geçmesi halinde yaklaşık 10 bin kişiye iş imkanı yaratılacağını söyledi.


Özlü, her bölgenin ve şehrin ihtiyacına uygun OSB'ler kurabilmek için gayret gösterdiklerini, detaylı ve titiz bir çalışmanın ardından harekete geçtiklerini belirtti.

Tarsus'un Çamtepe Mahallesi Köprüözü, Sırasakız ve Topakzeytin mevkilerindeki 5 milyon 300 bin metrekarelik alana kurulan "Tarsus Gıda İhti̇sas OSB"nin de bu anlayışla hayata geçirildiğini belirten Özlü, konuşmasına şöyle devam etti:

"Tarsus Gıda İhti̇sas OSB'nin kurucu ortaklarını yüzde 6 katılım payı ve 1 üyeyle Mersin Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, yüzde 28 katılım payı ve 4 üyeyle Mersin Büyükşehir Belediyesi, yüzde 20 katılım payı ve 3 üyeyle Tarsus Belediyesi, yüzde 20 katılım payı ve 3 üyeyle Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, yüzde 20 katılım payı ve 3 üyeyle Tarsus Ticaret Borsası, yüzde 6 katılım payı ve 1 üyeyle Tarsus Gıda Sanayicileri ve Yatırımcı İş Adamları Derneği oluşturuyor." 

 

Tarsus Gıda İhtisas OSB'nin tam kapasite faaliyete geçmesiyle, yaklaşık 15 bin kişiye iş imkanı sağlacağını belirten Özlü, OSB'nin bölgeye yeni bir soluk getireceğini söyledi.

 

 


Geri Dön