25 / 04 / 2024

Elazığ'da 3 bin konut depremzedelere teslim edildi! 

Elazığ'da 3 bin konut depremzedelere teslim edildi! 

TOKİ, 24 Ocak'ta meydana gelen deprem nedeniyle evlerini kaybeden vatandaşların yaralarını sarmaya devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında depremzedelere 3 bin konutun teslimi daha yapıldı. 



24 Ocak'ta meydana gelen ve 41 kişinin hayatını kaybettiği 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinesinde,  TOKİ  tarafından afetzedeler için yapılan yeni konutların inşa ve hak sahiplerine teslim çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Sabah'ta yer alan habere göre; planlanan  20 bin 118 konuttan, yapımı biten 8 bininin 3 binin anahtar teslimi yapıldı. 5 bin konutun da 1 ay içinde sahiplerine teslim edilmesi amaçlanıyor. Geri kalan konutlar ise 2021 yılı ortalarında bitirilerek hak sahiplerine teslim edilecek. Yatay mimari ile yöresel mimarinin izlerini taşıyan yeni sosyal konutlar inşa edilirken, vatandaşın çok daha güvenli ve depreme dayanıklı yeni evlerinde yaşamlarını sürdürmeleri hedeflendi.

Elazığ da 3 bin konut depremzedelere teslim edildi! 

'EVİMİZ ÇOK GÜZEL OLDU' 

Depremde evi ağır hasara uğrayan ve Cumhuriyet Mahallesi'ndeki yeni evine yerleşen, 3 çocuk annesi Nuh Zavallıoğlu, "Allah devletimizden razı olsun. Kısa bir sürede evlerimizi yaptı. Deprem esnasında hepimiz korktuk, şiddetli bir depremdi. Allah bir daha başımıza vermesin. O esnada ev bulamadık, kiraya gittik ama kısa bir sürede evimizi yapıp teslim ettiler ve şu an evimizin içindeyiz. Eskiye nazaran çok iyi. Mutluyuz, huzurluyuz. Evimiz ve çevresi çok güzel oldu" şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Mahallesi'ndeki yeni konutuna eşi ve 3 çocuğuyla yerleşen Erdal Emir ise "1 yıl sürmeden evimizi teslim ettiler. Allah Cumhurbaşkanı'mızdan razı olsun. Kısa sürede yapıldı ve bir an önce evimizi taşıdık. Bundan dolayı mutluyuz" dedi.
 

Elazığ'daki 8 bin konut ay sonunda hak sahiplerine teslim edilecek!


Geri Dön