28 / 03 / 2024

Elazığ'da 8 bin konut depremzedelere teslim edilecek! 

Elazığ'da 8 bin konut depremzedelere teslim edilecek! 

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, depremzedeler için yapımına başlanan 19 bin 500 konuttan 8 binini teslim etme aşamasına geldiğini söyledi. 



Elazığ'da meydana gelen deprem nedeniyle evsiz kalan vatandaşlar için inşa edilen konutlar teslim edilmeye devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 2020 Ocak ayında meydana gelen depremin yıl dönemi nedeniyle basın toplantısı düzenlendi. 

Elazığ da 8 bin konut depremzedelere teslim edilecek! 

Elazığ'daki depremde 37 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 900'e yakın vatandaşın yaralandığını hatırlatan Bulut, depremin hemen sonrasında devletin bütün kurumlarının harekete geçerek vatandaşın yanında olduğunu hatırlattı. 

Vatandaşların doğal gaz, su, elektrik faturalarıyla SGK primlerinin 3 ay ertelendiğini ifade eden Bulut, "Depremin üzerinden henüz bir yıl geçmesine rağmen 19 bin 500 konutun ihalesini yaparak bunların inşaatına başladık. Şu anda 8 bin konutu hak sahiplerine teslim aşamasına getirmiş durumdayız. Bir yıl içinde yaklaşık 20 bin konutun ihalesini yapıp inşaatına başlamak kolay değil. Bu konutlar ortalama 100 bin kişiyi barındıracak. 100 bin kişi yeni bir şehir demek. Biz bir yıl içinde yeni bir şehir inşa ettik." dedi.

Elazığ'da 676 deprem konutu için kura çekimi yapıldı! 


Geri Dön