27 / 04 / 2024

TOKİ Hatay'da 8 bin konut inşa etti!

TOKİ Hatay'da 8 bin konut inşa etti!

Hatay'a yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, TOKİ ile Hatay'da 16 yılda 8 bin konut projesini hayata geçirdiklerini belirtti...



Partisinin Hatay İtfaiye Meydanı'nda düzenlenen mitinginde Hataylılara hitap eden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, buraya yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan,  TOKİ  ile Hatay'da 16 yılda 8 bin konut projesini hayata geçirdiklerini, 151 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 502 kilometreye çıkardıklarını söyledi. 

"Hatay'ın iki yakasını artık birleştiriyoruz"

Kırıkhan-Reyhanlı yolundaki Karasu Köprüsü'nü, Öz Kızılkaya Köprülerini ve Afrin Çayı Köprüsü'nü tamamladıklarını ifade eden Erdoğan, toplam maliyeti 750 milyon lira olan 12 adet yol projesinin devam ettiğini söyledi. Erdoğan, Antakya, Yayla Dağı, Suriye Yolu, Antakya Samandağ yolu, Islahiye, Hassa, Kırıkhan yolu, Kırıkhan-Reyhanlı Yollarının, Kanal-2 ve Kanal-3 köprüleriyle İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Otoyol bağlantısının gelecek yıl tamamlanacağını aktardı.

Dörtyol-Hassa yolu projesinin çalışmalarının devam ettiğini açıklayan Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Ferhat nasıl Şirin için dağları delmişse, Hataylı kardeşlerimiz için Amanosları deliyoruz. Amanos dağlarına tünel açarak Hatay'ın iki yakasını artık birleştiriyoruz. Hatay'ın çılgın projesi olan bu tünelin hayata geçmesiyle Gaziantep-İskenderun arası 85 kilometre, Kahramanmaraş-İskenderun arası 35 kilometre, Kilis-İskenderun arası 40 kilometre kısalacak. 

İskenderun-Hatay-Cilvegözü otoyolunun proje çalışmaları bu yıl sonu bitiyor. Yakacık'a bir yük merkezi yapmak için çalışmalara başladık. Osmaniye-İskenderun demiryolu hattını Erzin Limanı'na ve diğer limanlara uzanacak bir demiryolu hattı haline getiriyoruz. Hatay Havalimanımıza yıllık 4 milyon yolcu kapasiteli bir terminal binası kazandırdık."


Geri Dön