19 / 04 / 2024

Elazığ'da 7.7 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Elazığ'da 7.7 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Elazığ 2. İcra Dairesi, Elazığ İl, Merkez İlçesi'nde bulunan fabrika ve üzerinde bulunan taşınmazı satışa çıkarıyor. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli TL olarak belirlendi.



Elazığ 2. İcra Dairesi tarafından Elazığ İl, Merkez İlçesi'nde bulunan fabrika ve üzerinde bulunan taşınmaz satılıyor. Gayrimenkulün ihalesi 17 Aralık 2019 günü gerçekleşecek.

T.C. ELAZIĞ 2. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Elazığ İl, Merkez İlçe, 2567 Ada, 9 Parsel, AŞAĞI HOLPENK Köyü arsa niteliğinde taşınmaz.
Elazğ 1. İcra Hukuk Mahkemesinin 2018/110 Esas, 12.06.2018 Tarih ve 2018/290Karar sayılı dosyasındaki 03.04.2018 Tarihli bilirkişi raporuna göre; Değer tespiti istenilen taşınmaz, uydu sisteminde görüleceği üzerekuş uçuşu olarak Malatya Caddesine cepheli ve Baskil Yol ayrımına 2,85km mesafede bulunmaktadır.Taşınmaz yol, elektrik, telefon hizmetlerinden faydalanmaktadır.

TAŞINMAZ ÜZERİNDE BULUNAN YAPI UNSURLARI VE DEĞERLERİ:

İDARE BİNASI:
Dava konusu taşınmaz üzerinde betonarme karkas tarzda zemin+2 normal kat şeklinde inşa edilmiş İdare binası kullanım amaçlı kaloriferli bir bina mevcuttur. Bina idari bürolar, müdür odası, ve wc hacimlerinden müteşekkildir.
Zemin kat hacimlerinin kaplaması granit seramik,diğer katlar renkli mermer, duvarlar saten alçı üzeri seramik, kapılar panel, pencereler ise aliminyum doğramadır. Binanın inşaat alanı 708m2'dir.

DEPO VE ŞOVRUM BİNASI:
Dava konusu taşınmaz üzerinde betonarme karkas tarzda zemin+1 normal kat+çatı kat şeklinde inşa edilmiş Depo ve Şovrum kullanım amaçlı sobalı bir bina mevcuttur. Binanın zemin katı depo, 1. katı tepo ve şovrum, çatı katı ise şovrum amaçlı kullanılmaktadır.Zemin katın taban kaplaması şap beton, 1. katın halifleks, çatı katının ise saten alçı üzeri plastik boyalıdır.1. ve çatı katı tavanları taş yünü asma tavandır.Binada katlar arası bağlantı merpen ve asansör ile sağlanmaktadır. Binanın inşaat alanı 4206m2 dir.

DEPO VE İMALATHANE BİNASI:
Dava konusu taşınmaz üzerinde prefabrik tarzda(hazır betonarme kolon ve kiriş) tek katlı olarak inşa edilmiş depo ve imalathane kullanım amaçlı bir yapı mevcuttur. Depo ve imalathane kullanım amaçlı yapının taban kaplaması yerinde dökme mozaik duvarlar plastik,kapı, pencereler ise demir doğramadır. Binanın 9 nolu parsel üzerinde kalan toplam inşaat alanı 1816,00m2dir.

BEKÇİ KULUBESİ BİNASI:
Dava konusu taşınmaz üzerinde tek katlı olarak çelik (kutu profil) tarzda bekçi kulübesi kullanım bir yapı mevcuttur. Yapının toplam inşaat alanı 14,80m2dir.

REVİR BİNASI:
Dava konusu taşınmaz üzerinde tek katlı olarak çelik(kutu profil) tarzda revir kullanım bir yapı mevcuttur.Taban kaplaması laminat parke ve seramik, duvarlar plastik, çatı örtüsü trapez sacdır. Yapımın toplam inşaat alanı 37,80 metrekaredir.

KIŞ BAHÇESİ KULLANIM AMAÇLI YAPI:
Dava konusu taşınmaz üzerinde tek katlı olarak ahşap tarzda kış bahçesi kullanım amaçlı bir yapı mevcuttur. Yapının toplam inşaat alanı 16m2dir.

SUNDURMALAR:
Dava konusu taşınmaz üzerinde U ve I ve kutu profilden çatısı trapezolan sundurma kullanım amaçlı 3 adet yapı mevcuttur. Yapımın toplam alanı 1048m2dir. 2013
Not: Elazığ 1. İcra Hukuk Mahkemesinin 2018/595 Esas,22.01.2019 Tarih 2019/45 Karar sayılı kararı ve esas dosyadan gönderilen 07.10.2019 tarihli talimata istinaden makina unsurları satışa dahil edilmemiştir.
Adresi : Aşağı Holpenk Köyü Merkez / ELAZIĞ
Yüzölçümü : 8.593 m2
İmar Durumu : Yok , İnşaat tarzı Elazığ Belediye Başkanlığının 25.10.2017 Tarihve 4815 sayılı yazılarına göre Yeni revizyon uygulama imar planlarında T3 e:1,50 Yençok:9,50 nizamında ticari alanda kaldığı bildirilmiştir.
Kıymeti : 7.755.987,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Diğer : 3402 Sayılı Kanunun 22. maddesinin 2. fıkrasının (a) bendi uygulamasına tabidir.
1. Satış Günü : 17/12/2019 günü 10:20 - 10:25 arası
2. Satış Günü : 17/01/2020 günü 10:20 - 10:25 arası
Satış Yeri : Elazığ Belediye Başkanlığı İdare Binası Müzayede Salonu - Abdullahpaşa Mah. Malatya Cad. No:126 MERKEZ / ELAZIĞ

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2017/218 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.16/10/2019 NOT: Gazete ilanı veya elektronik ilan tebliğat yapılamayan ilgililer içinİİK 127. Maddesine göre tebligat hükmündedir.


Geri Dön