24 / 04 / 2024

Elazığ'da emekliler için TOKİ konutları talep edildi!

Elazığ'da emekliler için TOKİ konutları talep edildi!

Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şubesi Başkanı Aziz Hıdır Doğan, Türkiye Emekliler Derneği Başkanlar Kurulu toplantısında emeklilerin sorunlarının ve beklentilerinin Çalışma Bakanı Faruk Çelik'e iletildiğini söyledi.



Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şubesi Başkanı Aziz Hıdır Doğan, Türkiye Emekliler Derneği Başkanlar Kurulu toplantısının Ankara'da yapıldığını, toplantıda birçok konunun ele alındığını, emeklilerin sorunlarının ve beklentilerinin Çalışma Bakanı Faruk Çelik'e iletildiğini söyledi. 


Doğan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunlara yer verdi: "Türkiye Emekliler Derneği Başkanlar Kurulu Ankara'da genel merkez binasında genel merkez yönetimi ve 101 şube başkanının katılımı ile yapıldı. Toplantının birinci günü şube başkanlarının denek ve emeklilerin sorunlannın tespiti ve önerilerini sunması ile başladı. 


Akabinde Genel Başkanımız sorunların ve önerilerin sonucu ile yaptığı açıklamalarla birlikte bu sorunlann toparlanıp bir Emekli Manifestosu haline getirilerek kamuoyuna ve tüm siyasi partilere sunulmasına karar verildi. 

Genel merkez binamızda yapılan toplantının ikinci günü; toplantıya Çalışma Bakanı Sayın Faruk Çelik de katıldı. Emeklilerin sorunlan ve beklentileri birinci eklen Çalışma Bakanı na iletildi. Destek ve çözüm sözü aldı, Aynca emeklilerin konut sorunlannın çözümü ile ilgili derneğimizin  TOKİ  ile işbirliği içinde yapacağı proje konusunda Çalışma Bakanımız bilgilendirildi ve konunun Başbakanımıza iletilmesi ve destek sözü alındı. 


Aynca Elazığ Şubesi olarak TOKİ ile birlikte emeklilerimize konut yapmak için Valiliğimiz ve Milli Emlak Müdürlüğümüzce belirlenen yerler TOKİ Talep Organizasyon şube müdürü ile görüşüldü. Valiliğimizden çıkacak talep yazısı ile İnşallah en kısa sürede proje aşamasına geçilecek."


Güne Bakış


Geri Dön