23 / 04 / 2024

Elazığ'da hasar tespit raporlarına 17 binin üzerinde itiraz yapıldı! 

Elazığ'da hasar tespit raporlarına 17 binin üzerinde itiraz yapıldı! 

Elazığ’da 24 Ocak'ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki deprem sonucunda yapılan hasar tespit çalışmalarında, 263 yıkık , 7 bin 698 ağır hasarlı, bin 540 orta hasarlı bina olduğu belirtildi. Depremzedeler, hasar tespit raporlarına itiraz etti...



Elazığ’da 24 Ocak'ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevlileri hasar tespit çalışmalarını başlattı. Çalışmalar sonucunda Elazığ’da yıkık 263 bina, ağır hasarlı 7 bin 698 bina, orta hasarlı bin 540 bina tespit edildi. Bu binalarda toplamda 19 bin 821 bağımsız birim yer alıyor. Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre, kent genelinde hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasından sonra 17 binin üzerinde vatandaş okullarda kurulan hasar tespit komisyonlarına dilekçe hazırlayarak evlerine verilen hasar tespit raporlarına itiraz etti.

Binalara hasar durumuna göre ‘az’, ‘orta’ ve ‘ağır’ statüsü verildi. Elazığ'da yıkık 263 bina, ağır hasarlı 7 bin 698 bina, orta hasarlı bin 540 bina olduğu belirtildi. Birçok depremzede binalarda yapılan hasar tespit sonuçlarının doğru olmadığını ileri sürerek, okullarda kurulan hasar tespit komisyonlarına dilekçe yazarak raporlara ilişkin itiraz etti.

İTİRAZ BAŞVURULARI SÜRÜYOR

Elazığ'da yaşanan depremden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı yetkililer hasar tespit çalışmaları yapmış, vatandaşlara da hasar tespit çalışmalarına itiraz için bir aylık süre tanınmıştı.

17 Şubat'ta başlayan itiraz sürecinde bugüne kadar 17 bin 664 vatandaş hasar tespit raporlarına itirazda bulundu. Birçok depremzede binalardaki hasarın orta ve hafif hasarlı gösterildiğini belirtti. 

İtiraz başvuruları Mart ayı sonuna kadar yapılabilecek. İtiraz eden vatandaşlar evlerinin tekrar incelenmesi ve yeni raporlar düzenlenmesi yönünde taleplerde bulundu.

ELAZIĞ VE MALATYA'YA 23 BİN KONUT İNŞA EDİLECEK

AKP Grup toplantısında yaşanan depremle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları belirmişti: 

-Elazığ'da yıkık 263 bina, ağır hasarlı 7 bin 698 bina, orta hasarlı bin 540 bina tespit edildi. Bu binalarda toplamda 19 bin 821 bağımsız birim bulunuyor.

-Malatya'da ise 370 yıkık bina, 2 bin 794 ağır hasarlı bina, 621 orta hasarlı bina olduğu, bu binalarda 6 bin 691 bağımsız birim bulunduğu belirlendi.

-Netice itibariyle Elazığ'da 19 bin 180, Malatya'da 4 bin 432 yeni konut yapılması gerektiği ortaya çıktı. Şu ana kadar Elazığ'da 960 ve Malatya'da 678 konutun, yılsonunda teslimleri yapılacak şekilde inşasına başlandı.

-Elazığ'da TOKİ'nin daha önce inşa ettiği 400 konuta da vatandaşlarımız taşınmaya başladı. Diğer konutların inşasıyla ilgili çalışmalar süratle devam ediyor.

-Hedefimiz bir yıl içinde 23 bin 612 konutun tamamını bitirip vatandaşlarımıza teslim etmektir.

Elazığ'daki hasarlı binalarda şaşırtan görüntü!

Elazığ'daki binaların hasarları az mı gösterildi?

Depremde hasar gören yapılar için iki günde 4 bin 759 itiraz başvurusu!


Geri Dön