18 / 04 / 2024

Elazığ'da rezerv yapı alanı tepkisi!

Elazığ'da rezerv yapı alanı tepkisi!

Elazığ'ın merkezine bağlı olan Kızılay Mahallesi'nde 70 dönümlük alanın ‘rezerv yapı alanı' ilan edilmesinden sonra konutların yıkılması kararı alındığı belirtildi. Evlerini tahliye etmeleri istenen mahalleliler duruma tepki gösterdi.



Elazığ'ın merkezine bağlı olan Kızılay Mahallesi'nde 70 dönümlük alanın ‘rezerv yapı alanı' ilan edilmesinden sonra konutların yıkılması kararı alındığı belirtildi. 

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre; yıkım kararı kapsamında 70'ten fazla mahalleliye ‘evlerinizi 7 gün içerisinde boşaltın' tebligatının yollandığı belirtildi. Mahallede yaşayan kişiler, Tebligatları veren kişinin, "Evlerinizi boşaltmamanız durumunda kolluk kuvvetleri zoruyla evlerinizden çıkartılacaksınız" dediğini belirtti. Mahalleliler tepkilerini göstermek amacıyla bir araya geldi. 

Elazığ da rezerv yapı alanı tepkisi!

24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6.8 şiddetinde depremin ardından mahallelerinde kentsel dönüşüm yapılacağıyla ilgili konuşmaların olduğuna dikkat çeken mahallelilerden Abdullah Ataş, şunları kaydetti:

- Depremde mağdur olanlara ev verilmesini gerekçe göstererek birkaç tane proje çizildi. Bazı kişiler ne insanlardan utandılar ne de Allah'tan korktular. Kazma küreklerini alıp kerpiç evleri yıktılar ve kendilerini hak sahibi yaptılar. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, mahalle içerisinde bir proje çizmiş. Projede bir kişinin evi yer alırken, diğerinin evini ise çıkarmışlar. Öyle saçma sapan bir proje. Burada sağlam olan evlerimiz var.

- Bu sefer de bizi Çevre Şehircilik Bakanlığı mağdur ediyor. Hiçbir yetkili bizimle ilgilenmiyor, derdimizi dinlemiyor. Benim burada 350 metrekare yerim var. Geçen sene 100 bin TL masraf ettim. Benim gibi birçok insan var ve evleri sağlam. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü bizlere 2 gün önce mahallemizin rezerv alanı ilan edildiğini ve evlerimizi 1 hafta içerisinde boşaltmamız talebiyle tebligatlar gönderdi.

- Tebligatı getiren kişiye, bu tebligatların ne olduğunu sorduğumuzda, bize ‘evleriniz yıkılacak, çıkmazsanız kolluk kuvvetleriyle gelip zorla yıkacağız' dedi. Muhtar yok, Çevre Şehircilik Müdürlüğünden bir yetkili yok, arsalarımızla ve evlerimizle ilgili kimse bizimle konuşmaya gelmemiş. Herhangi bir fiyat belirlenmemiş. Evleriniz yıkılacak deniliyor. Biz Muz Cumhuriyeti'nde mi yaşıyoruz?

Elazığ da rezerv yapı alanı tepkisi!

Ataş, konuya ilişkin konuşmasında sözlerini şöyle tamamladı:

- Birkaç gün önce İstanbul'da kentsel dönüşümle ilgili binlerce vatandaş bir müteahhitle mi karşı karşıya geldiler? Hayır. Polisle karşı karşıya geldiler. Üç beş tane müteahhit burada birkaç daire yolunu bulacak diye devletimiz polisiyle bizi karşı karşıya mı getireceksiniz? Yarın burada benim anneme, kardeşime zorbalık yapsa ne olacak? Mafya gibi kâğıt göndermişler. Sadece ‘çıkacaksın' diyorlar. Başka da hiçbir şey demiyorlar.

- Biz kentsel dönüşüme karşı değiliz ama bizim haklarımızı versinler. Burada öyle bir rant sağlamışlar ki tapu sahibi olmamıza rağmen, evlerimize ‘oturulabilir' raporları vermelerine rağmen şimdi evlerimizden çıkartmaya çalışıyorlar. Bazı insanları yıldırdılar. Sağlam evlerini verdiler. Eşyalarını almayanlar bile oldu. O kadar insanları nefret ettirdiler. Bu haksızlığı mahkemeye taşıyacağız. Dün avukata 20 kişiden fazla mahalleli vekâletimizi verdik. CHP Milletvekili Gürsel Erol haricinde kimse bize sorunumuzla ilgili dönüş yapmadı.

Elazığ deprem konutlarının kura çekilişi yapıldı!


Geri Dön