19 / 04 / 2024

Elazığ'da yapılacak stadyum projesine ilişkin 4 soru mecliste!

Elazığ'da yapılacak stadyum projesine ilişkin 4 soru mecliste!

Elazığ'da yapılacak stadyum projesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, projenin ne zaman tamamlanacağını sordu..



Elazığ da yapılacak stadyum projesine ilişkin 4 soru mecliste!

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, Elazığ'da yapılacak stadyum projesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Çelik sorularının Gençlik Ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Çelik önergesinde 2017 yılının ilk aylarında Recep Tayyip Erdoğan Elazığ'a giderek toplu açılış töreni esnasında stad müjdesini verdiğini hatırlattı. Çelik "Dönemin Gençlik ve Spor Bakanı ise ilerleyen zamanlarda "Elazığlı hemşerilerimiz sayın Cumhurbaşkanımızın Elazığ'da yaptığı stadyum konuşmasını bir incelesinler. Hepsi açıklandı. Elazığ'da bunu farklı noktalarda su istimal etmek isteyenler oluyor. Biz hem projemizi başlattık hem de projemizi ortaya koyduk. Cumhurbaşkanımızda bunu ilan etti. Bununla alakalı olumsuzluk anlamında su istimal etmeye çalışmasınlar." diye beyanda bulunmuştur." dedi. 

"Ardından Kuzey Kale Arkası tribünleri koltuklarının sökülmesinin ardından 9 Ekim 2017 tarihinde yıkım çalışmaları başlatılmış ve buna rağmen o tarihten bu yana hiçbir ilerleme sağlanamamıştır. 2018 yılın ortasında ise açılan ihale sonucu en uygun teklifi veren Elazığ firması MYS Yol Yapı 128 milyon 368 bin TL'lik teklifle ihaleyi kazanmıştır. Aralık ayının ilk haftası yıkılması planlanan stadın bu tarihten sonra oynanacak maçları ise farklı şehirlerde olacaktır." şeklinde açıklamalarda da bulunan Çelik konuya ilişkin 4 soru sordu.

Çelik'in soruları

1- 2012 yılından beri bu stad üzerinde çeşitli söylemler yapılmış fakat bir sonuca ulaşılamamıştır. Sözler ve vaatlerin sonucunda bu stad hangi tarihte Elazığlılara teslim edilecektir?

2- Yıkım meselesi yılan hikayesine dönmüşken; Aralık ayı içinde yıkım sağlamazsa ihaleyi alan şirket ile görüşülme yapılacak mıdır?

3- "Stad yapmak halı saha yapmaya benzemez." denilerek yıllardır bir süreçten geçen bu stadın mağdurlarından olan Elazığspora destek sağlanacak mıdır?

4- Stadın proje süreci ve ilerlemesi takip edilecek midir?

 


Geri Dön