18 / 04 / 2024

Elazığ'daki Alışveriş ve Yaşam Kompleksi'nin inşaatı gündemde!

Elazığ'daki Alışveriş ve Yaşam Kompleksi'nin inşaatı gündemde!

Elazığ’da AKP ve MHP ortaklığındaki Alışveriş ve Yaşam Kompleksi'nin inşaatı devam ediyor. Yüksek kat sayısıyla dikkat çeken yapıya ilişkin tartışmalar da gündemde...



Elazığ'da 24 Ocak 2020'de 6,8 büyüklüğünde depremle meydana gelmişti. Depremde 41 kişi yaşamını yitirdi. 5 bina yıkıldı.

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre; yaşanan depremde binlerce bina ise ağır hasar gördü. Kentte deprem konutları inşa ediliyor fakat yanlış ve tehlikeli projelerin de hayata geçirildiği ileri sürülüyor. Elazığ İl Özel İdaresi ile AKP Elazığ İl Yöneticisi Mustafa Tetik ve MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver'in ortaklığında Elysium Alışveriş ve Yaşam Kompleksi inşaatı devam ediyor. Deprem bölgesindeki bu projenin 26 kat yüksekliği bulunması tedirginliğe neden oldu. 

Elazığ daki Alışveriş ve Yaşam Kompleksi nin inşaatı gündemde!

2019 yılında inşa edilmeye başlanan Alışveriş ve Yaşam Kompleksi'nin alanı daha önce Köy Hizmetleri binası olarak hizmet sunuyordu. Köy Hizmetleri kapanınca Elazığ İl Özel İdaresine devredildi. Yüksek binanın inşaatına nasıl izin verildiğine ilişkin bir yetkili, “Projenin imardaki onayı haşmak serbest olarak belirtilmiş. Yani yükseklik sınırı yok” diye konuştu.

Bakan Kurum katları tek tek saydı, yüksek buldu

Geçtiğimiz Cumartesi günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'ı ziyaret etti. Kurum, depremden bu yana yapılan çalışmalarda incelemeler yaptı. 26 katlı AVM inşaatını görünce şaşkınlığını gizleyemeyen Kurum, parmaklarıyla tek tek kat yüksekliğini saydı. 

Elazığ daki Alışveriş ve Yaşam Kompleksi nin inşaatı gündemde!

Kurum'un o bina için yüksek kat çıkıldığı iddiasıyla inşaat çalışmasının durdurulması talimatında bulunduğu belirtildi. Fakat söz konusu bölgede inşaat kat iznine ilişkin belirli bir sayı olmadığı için inşaat durdurulamadı…

Elazığ deprem konutlarında son durum ne?


Geri Dön