27 / 04 / 2024

Elazığ'daki Elysium Alışveriş ve Yaşam Kompleksi inşaatı yeniden başladı!

Elazığ'daki Elysium Alışveriş ve Yaşam Kompleksi inşaatı yeniden başladı!

24 Ocak 2020 tarihinde 6.8 şiddetinde depremin meydana geldiği Elazığ’da 41 vatandaş yaşamını yitirdi, 5 yapı yıkıldı, binlerce binada ise ağır hasar meydana geldi. Deprem sonrasında merkezde inşa edilen 26 katlı Alışveriş ve Yaşam Kompleksi inşaatı durdurulmuştu. Şimdi ise yeni bir gelişme yaşandı.



24 Ocak 2020 tarihinde 6.8 şiddetinde depremin meydana geldiği Elazığ’da 41 vatandaş yaşamını yitirdi, 5 yapı yıkıldı, binlerce binada ise ağır hasar meydana geldi. 

Sözcü Gazetesi'nden Evren Demirdaş'ın haberine göre; şehirdeki deprem konutlarının inşaatı sürerken, Elazığ İl Özel İdaresi ile AKP Elazığ İl Yöneticisi Mustafa Tetik ortaklığında 2019'da şehir merkezinde inşaatına start verilen ve beraberinde tartışmaları da getiren Elysium Alışveriş ve Yaşam Kompleksi inşaatı da devam ediyor.

Elazığ daki Elysium Alışveriş ve Yaşam Kompleksi inşaatı yeniden başladı!

BAKAN KURUM, “DURDURULSUN” DEMİŞTİ

2021 Mayıs'ta deprem evlerinde incelemeler yapmak için Elazığ'a giden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, inşası devam eden 26 katlı projede incelemelerde bulundu ve kat yüksekliğinin çok olması nedeniyle inşaatın durdurulmasına ilişkin talimat vermişti. Murat Kurum'un talimatının ardından inşa çalışmaları durduruldu. Firmanın, durdurma kararını mahkemeye götürmesinden sonra ‘yürütmeyi durdurma kararı’ verildiği ve inşa çalışmalarının bu nedenle yeniden başlatıldığı belirlendi.

MHP'Lİ ORTAK FİRMAYLA İLİŞKİSİNİ KESTİĞİNİ DUYURMUŞTU

İnşa edilen projenin ortaklarından olan MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver, Elysium Alışveriş ve Yaşam Kompleksi'nin inşaat faaliyetlerini devam ettiren TETİŞ Yapı adlı şirketle herhangi bir ticari bağının kalmadığına ilişkin açıklamalar yapmıştı.

“FİRMA, MAHKEMEYE VERMİŞTİ DAVAYI KAZANMIŞLAR”

Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş, inşaat çalışmalarınını durdurulmasının ardından firma tarafından bu karara itiraz amacıyla mahkemeye başvuru yapıldığını ve kazandığını dile getirerek şu açıklamalarda bulundu:

“Çalışmayı durdurma kararı sonrasında firma yürütmeyi durdurma kararı almak için mahkemeye vermişti. O davayı kazanmışlar. Kat yükseltmeden normal çalışmalarını yürütüyorlar. Zaten bu konuda son aşamaya gelindi. Projede ne yapılacak, nasıl bir yol izleneceğine dair karar alınacak. Bu da netleşince inşallah sıkıntı kalmayacak.

Elazığ daki Elysium Alışveriş ve Yaşam Kompleksi inşaatı yeniden başladı!

“BAKANIMIZIN TALİMATLARI AŞILMIYOR”

Bakanımızın, 26 kat olan binanın tıraşlanması talebiyle ilgili bir bilgi kirliliği var. Zaten bizim projemiz 25 kat artı dubleks. Mimari projede olan kat yüksekliğine zaten riayet edilmiş. Bakanımızın talebi diğer bloklarında daha belli bir seviyede tutulmasıydı.

Bakanımız, ‘Burası deprem bölgesi bunu belli bir seviyede tutun' demişti. Onunla ilgili çalışmalar yürütülüyor zaten. Bakanımızın dediğinin üstü kat anlamında da zaten kat yükseltilmesi yapılmadı. Şu an bakanımızın talimatlarının aşmayan bir şekilde çalışmaların devam etmesi söz konusu.”

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODA BAŞKANI: BU KADAR YÜKSEK KATLI BİNA YAPILMASI HATADIR

Alanın her an deprem üretebilecek bir yer olması sebebiyle şehirde 26 kat yüksekliğe sahip olan bir yapının inşa edilmesinin doğru olmadığına vurgu yapan Elazığ İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hıdır Kaya ise, “2016 yılında çıkan imar revizyon planı tamamen bir rezalet bundan dolayı her yere 10-12 kat verildi. Kaldı ki 26 kat önlem alabilirsen zemin iyileştirmesi yapılırsa olabilir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bu bölgede 12 kat yapıldığını bilmiyor muydu? Şu an inşaatı süren yerde köy hizmetlerinin lojmanlarını vardı ve hepsi 5 katlıydı. Bunlar da sadece rant sağlamak için 26 kata izin verdiler. Neye göre izin veriyorsunuz? Manası nedir bunun? Sonrasında ise metrekare yeşil saha bırakmıyorsunuz. Bölgemiz her daim büyük deprem üretecek bir şehir. Doğu Anadolu fayından ötürü. Onun için burada bu kadar yüksek katlı bina yapılması hatadır. Bu durumu tasvip etmiyoruz” açıklamasını yaptı. 

SOSYAL TESİS, SPA MERKEZİ, KAPALI YÜZME HAVUZU…

2021'in sonunda tamamlanması öngörülen projenin içerisinde yer alacak alanlar şu şekilde: 

21 bin 500 metrekarelik kapalı otopark,

Kadın ve erkek ayrı olacak şekilde yarı olimpik kapalı yüzme havuzları,

Kadın ve erkek ayrı olacak şekilde spa merkezi, hamam ve fitnes salonu,

11 bin 500 metrekarelik peyzaj alanı, sosyal tesis ve çocuk kreşi,

71 bin metrekare büyüklüğündeki inşaat alanında hayata geçirilen projede ayrıca 21 bin 500 metrekarelik kapalı otoparkın 750 araçlık kapasitesi bulunacak.

Elazığ Elysium AVM inşaatı tartışmalarında yeni gelişme!


Geri Dön