20 / 04 / 2024

Elazığ'daki deprem konutlarının ihaleleri yapıldı!

Elazığ'daki deprem konutlarının ihaleleri yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ), 41 kişinin yaşamını yitirdiği ve bin 607 kişinin de yaralandığı 24 Ocak Elazığ depreminden sonra inşa ettirdiği konut projelerinden de son yılların gözde şirketleri çıktı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ), 41 kişinin yaşamını yitirdiği ve bin 607 kişinin de yaralandığı 24 Ocak Elazığ depreminden sonra inşa ettirdiği konut projelerinden de son yılların gözde şirketleri çıktı. Milyonlarca TL'lik ihaleleri, pazarlık yöntemiyle bu şirketler kazandı. 

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Kamu İhale Kurumu’ndan edinilen bilgide,  TOKİ  24 Nisan’da “Elazığ İli Merkez İlçesi Yemişlik Mahallesi, birinci etap bin 72 adet konut, 30 adet dükkân ve bir adet cami inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işlerinin” yapılması için ihale gerçekleştirdi. Toplam yedi şirketin katıldığı ama sadece üç şirketin geçerli teklif verdiği ihaleyi, 258 milyon 480 bin TL teklif veren Rönesans Holding’e bağlı Rec Uluslararası İnşaat Yatırım Şirketi’nin kazandığı duyuruldu. Ayrıca projenin 240 günde tamamlanması da talep edildi. 

KOLİN DE PASTADAN PAYINI ALDI

TOKİ’nin 7 Mayıs tarihinde düzenlediği ‘Elazığ İli Merkez İlçesi Zafran Mahallesi 689 adet konut, 35 adet dükkân ve bir adet cami inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işlerinin’ ihalesini de tanıdık bir firma aldı. İhaleyi, 169 milyon 923 bin TL teklif veren Kolin İnşaat kazandı. TOKİ ile Kolin İnşaat arasında projenin 200 günde tamamlanması için sözleşme imzalandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI’NI YAPTILAR

TOKİ’den milyonlarca TL'lik ihale alan Rönesans Holding,  Ankara  Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı da yaptı. Sarayın maliyeti, dönemin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından 1 milyar 370 milyon TL olarak belirtildi. Rönesans Holding, tartışmalı şehir hastaneleri ile kamunun milyonlarca liralık inşaat ihalelerini de aldı. Holding isminden son olarak, pandemi hastanesiyle söz ettirdi.

Murat Kurum: Elazığ'da 19 bin 300 bağımsız bölümden oluşan konut çalışması başladı!


Geri Dön