23 / 04 / 2024

Elazığ'ın imar planı Mayıs'ta askıya alınacak!

Elazığ'ın imar planı Mayıs'ta askıya alınacak!

Elazığ Belediyesi tarafından hazırlanan İmar Revizyon Planı Mayıs ayında askıya çıkarılacak. Türkiye'de örnek olacak revizyon planı yakın gelecekte Elazığ'ın çehresini değiştirecek.



Elazığ'ın imar sorununun çözümü amacıyla yeni İmar Revizyon Planı hazırlanıyor. Yeni imar planında Elazığ için imar alanında gerekli müdahaleler yapılarak, köklü değişiklikler ve yenilikler yapılacak. 


Elazığ Belediyesi tarafından hazırlanan yeni Revizyon İmar Planı, Türkiye'de en iyi imar planı özelliğine sahip olacak. İmar Revizyonu, yolların genişletildiği, parsel bazlı dar kapsamlı yapı türüne boğulmadan, ada bazlı bol bahçe ve yeşil alanlı, imar çeşitliliği, yapı çeşitliliği olan, geçmişte yapıldığı gibi dar alanda değil, geniş sahaları değerlendirecek yapı ve imar yayılımını sağlayacak. 


Son aşamaya gelinen çalışma, Mayıs ayında askıya çıkarılarak, ilan edilecek. Askı sürecinin ardından itirazlar alınıp değerlendirildikten sonra yeni imar revizyon planı kesinlik kazanacak. Çalışmanın yaz aylarında bitirilmesi amaçlanıyor.

 

Elazığ'a ait yeni imar yönetmeliği de İmar Revizyon çalışmasının ardından düzenlenecek. Tüm bu çalışmaların neticesinde, inşaat sektörü de yeni imar planıyla yeniden ivme kazanacak. 



Vedat YETİK/Gün Işığı


Geri Dön