24 / 04 / 2024

imar revizyon planı

imar revizyon planı

Elazığ Belediyesi tarafından hazırlanan İmar Revizyon Planı Mayıs ayında askıya çıkarılacak. Türkiye'de örnek olacak revizyon planı yakın gelecekte Elazığ'ın çehresini değiştirecek.

Revizyon imar planı!

Nazım ve uygulama planlarının yenilenmesi revizyon imar planı anlamına geliyor. Peki revizyon imar planı nasıl hazırlanır? Yanıtı haberimizde...

İmar ve plan sorununu çözdük diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na bakın vatandaş ne yanıt verdi! 

Sarıyer'in 50 yıllık imar sorununu, Ataşehir'de 25 yıllık plan sorununu çözdüklerini söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na vatandaşlardan yanıt gecikmedi. İşte İBB Başkanı İmamoğlu'nun paylaşımı ve o paylaşıma gelen yanıtlar...

İzmir Bayraklı'da imar revizyon çalışmaları yapılıyor!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçe genelinde yer alan mahallelerin imar çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alandaki imar plan revizyonlarını bitirdi.

Kartal Güneyi Revizyon İmar Planı iptal edildi!

İstanbul’un Kartal ilçesinde donatı alanının imara açılması planlanan imar planına yargı onay vermedi. İstanbul 9. İdare Mahkemesi, 1/1000 ölçekli Kartal Güneyi Revizyon İmar Planı’nı 408 no’lu parsel yönünden iptal etti.

Elbistan 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kabul edildi!

Elbistan Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısında 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kabul edildi. Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Alper Akbaş, imar planının getirdiği yenilik ve değişiklikleri anlattı.

Ordu'nun yeni revizyon planına ihtiyacı var!

Ordu Mimarlar Odası Başkanı Havva Güner Eriş, Ordu’nun son 5 yıl öncesine göre büyük değişim ve büyüme gösterdiğini söyleyerek, “Ordu Büyükşehrimiz'in ulaşım, turizm, tarım ve mekansal master plana ihtiyacı vardır.” diye konuştu…

Kırcami revizyon plan teklifi Büyükşehir'de!

Antalya Muratpaşa Belediyesi Muhtarlar Meclisi düzenlendi. Toplantıda Kırcami bölgesine ilişkin imar planlarına ilişkin konuşuldu.

Altınova'da imar revizyon planları onaylandı!

Antalya'nın Altınova ilçesinde bulunan ticaret alanlarından sonra konut alanlarındaki imar revizyon planları onaylandı ve imar sorunu çözüldü.

Şehitkamil için örnek kentsel dönüşüm projesi hazırlandı!

Gaziantep Şehitkamil belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İpekyolu Kentsel Dönüşüm Alanı ve Karşıyaka yeni imar revizyon planını bölge esnafına tanıttı.

Burdur için yeni kent imar revizyon planı!

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, mahalle ziyaretleri kapsamında Tepe Mahallesi sakinleriyle buluştu. Ercengiz,  mahalle sakinlerinin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Ayazağa Revizyon Nazım İmar Planı Tadilatı askıya çıktı!

Sarıyer Ayazağa Revizyon Nazım İmar Planı Sınır Değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı bugün askıya çıkarıldı..

Halkalı Caddesi ve çevresi Revizyon Nazım İmar Planı askıda!

Küçükçekmece İlçesi, Halkalı Caddesi ve Çevresi Revizyon Nazım İmar Planı'na ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı..

Anamur'da 4 bin 500 hektarlık imar planı gündemde!

Mersin Belediyesi, Anamur ilçesinde bazı mahallelerde bulunan arsaların satışı için 4 bin 500 hektarlık ilave revizyon planı yapmaya hazırlanıyor.

Silivri Merkez Sahil Bölgesi revizyon imar planı askıda!

Silivri İlçesi, Silivri Merkez Sahil Bölgesi 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planı bugün askıya çıkarıldı. 

imar revizyon planı Haberi

imar revizyon planı

Elazığ'ın imar sorununun çözümü amacıyla yeni İmar Revizyon Planı hazırlanıyor. Yeni imar planında Elazığ için imar alanında gerekli müdahaleler yapılarak, köklü değişiklikler ve yenilikler yapılacak. 


Elazığ Belediyesi tarafından hazırlanan yeni Revizyon İmar Planı, Türkiye'de en iyi imar planı özelliğine sahip olacak. İmar Revizyonu, yolların genişletildiği, parsel bazlı dar kapsamlı yapı türüne boğulmadan, ada bazlı bol bahçe ve yeşil alanlı, imar çeşitliliği, yapı çeşitliliği olan, geçmişte yapıldığı gibi dar alanda değil, geniş sahaları değerlendirecek yapı ve imar yayılımını sağlayacak. 


Son aşamaya gelinen çalışma, Mayıs ayında askıya çıkarılarak, ilan edilecek. Askı sürecinin ardından itirazlar alınıp değerlendirildikten sonra yeni imar revizyon planı kesinlik kazanacak. Çalışmanın yaz aylarında bitirilmesi amaçlanıyor.

Elazığ'a ait yeni imar yönetmeliği de İmar Revizyon çalışmasının ardından düzenlenecek. Tüm bu çalışmaların neticesinde, inşaat...