25 / 04 / 2024

Altınova'da imar revizyon planları onaylandı!

Altınova'da imar revizyon planları onaylandı!

Antalya'nın Altınova ilçesinde bulunan ticaret alanlarından sonra konut alanlarındaki imar revizyon planları onaylandı ve imar sorunu çözüldü.



Antalya'nın Kepez ilçesi Altınova'daki ticaret alanlarından sonra konut alanlarındaki imar revizyon planlarını onaylayıp imar sorununun çözülmesi bölgenin gelişmesini sağladı. İmar planlarının onaylanması, ilk meyvelerini verdi. İmar onayının ardından çok sayıda özel okul, kampüslerini bölgeye kurmaya başlarken gecekonduların yerini modern binalar aldı.

EĞİTİMİN MERKEZİ OLDU

Ticaret ve otomotiv sektörünün merkezi konumunda bulunan Altınova 'Okullar Bölgesi' olma yolunda ilerliyor. Final Okulları ve Nesibe Aydın Okulları'ndan sonra İstek Okulları da şehirde bulunan ikinci kampüsünü Altınova bölgesinin Göksu Mahallesi'nde yükseldi. Yapılaşmanın ve alt yapı hizmetlerin artış göstermesiyle ticaretin merkezi olan alan, eğitim alanı oldu.

NÜFUS 20 BİN OLACAK

8 yıl önce gecekondularıyla nam salan Göksu, kimliğini değiştiriyor. Bölgede yer alan vatandaşların yapılaşmadan dolayı memnuniyet duyduklarını ifade eden Göksu Mahalle Muhtarı Muhammet Akkulak, "İmar da bir sıkıntımız yok şu anda ve yapılaşma başladı. Ticari yüzde 10, gerisi yüzde 90 konut yapılaşması. Şu an da nüfusumuz 8 bin civarında, imar onayıyla birlikte nüfus olarak 20 bine ulaşabileceğimizi düşünüyorum" açıklamasında bulundu.


Geri Dön