19 / 04 / 2024

Revizyon imar planı!

Revizyon imar planı!

Nazım ve uygulama planlarının yenilenmesi revizyon imar planı anlamına geliyor. Peki revizyon imar planı nasıl hazırlanır? Yanıtı haberimizde...



Revizyon imar planı!

Revizyon imar planı, yapılan nazım ve uygulama imar planlarının uygulamalarında problem olması halinde veya söz konusu planların ihtiyaca cevap vermemesi durumunda planın tümünün veya büyük bir kısmının plan yapım tekniklerine uyularak yenilenmesi ile ortaya çıkan planı ifade ediyor. "Revizyon imar planı nedir?" sorusunu yanıtladıktan sonra "Revizyon imar planı nasıl hazırlanır?" sorusunu yanıtlayalım.


Revizyon imar planı nasıl hazırlanır?

Revizyon imar planı, bir yerleşmenin bütünündeki 1/5000 ve 1/25000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama imar planlarının bir kesimi veya tümü değiştirilerek hazırlanıyor.


İlave imar planı..

Bir yerleşme bütünündeki 1/5000 ve 1/25000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama mevcut imar planlarının, planlama dönemi sonu yerleşme ihtiyacını karşılayamaması durumunda, mevcut planlara aynı ölçeklerde eklenen alanlarda hazırlanan planları ifade ediyor.


Revizyon ve İlave İmar Planları..

Gerektiği zaman revizyon imar planı ile ilave imar planlarının beraberce hazırlandığı plan anlamına geliyor.


İmar planı tadilatı..

İmar planı değişikliği olarak da tabir edilen imar planı tadilatı bir yerleşme bütünündeki 1/25000 ve 1/5000 ölçekli Nazım  ve 1/1000 ölçekli Uygulama mevcut imar planlarının ve/veya plan hükümlerinin, planın bütününde etkilemeyecek şekilde bir kısmının değiştirilmesini ifade ediyor.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön