26 / 04 / 2024

Elbise ve ayakkabı almak isteyenler elini çabuk tutsun! Büyük zam geliyor

Elbise ve ayakkabı almak isteyenler elini çabuk tutsun! Büyük zam geliyor

Yeni sezon ile birlikte ayakkabı ve giyim sektöründe fahiş zamlar kapıda.



A’dan z’ye gelen zamlar vatandaşı kara kara düşündürmeye devam ediyor. Emtialardaki inişin fayda sağlaması beklenirken bu kez de enflasyon oranı bütün sektörleri vurmaya devam ediyor.

Ekmekten yağa kadar gelen zamlardan hazır giyim ve ayakkabı sektörü de nasibini aldı.

Sözcü'den Gamze Bal'ın haberine göre yaz aylarının bitimi ve sonbaharın başlamasıyla ayakkabıda yurttaşa yansıyacak zammın en az % 30 oranında olacağı açıklanırken, hazır giyim ürünlerine gelmesi beklenen zam oranı ise bazı sektör temsilcilerine göre % 100’leri görecek

SONBAHARDA EN AZ YÜZDE 30'LUK ZAM GELİYOR

Enflasyon yüzde 70’lerin üzerinde iken ayakkabıdaki fiyat artışlarının yüzde 25-30’larda kaldığını ifade eden Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Berke İçten, “Tüketici bizim maliyet ve fiyatlandırmasını şu an yaptığımız ürünleri 6-7 ay sonra raflarda görebiliyor. Fiyatlandırma geriden geldiği için fiyat artışları sınırlı kalıyor” dedi.

“Maalesef tüketicinin fiyatlarda ciddi bir artış yaşamak durumunda kalmasını bekliyoruz” diyen İçten, “Kışlık ürünlerin çıkmasıyla birlikte, eylül-ekim aylarında fiyatlarda bir artış hissedilecektir” diye konuştu.

EKONOMİK ÜRÜNLER ÖN PLANDA

İçten, aynı zamanda, "Bu yıl daha pahalı olan yüksek segmentli deri ayakkabılardan ziyade, daha ekonomik olan tekstil ve sentetik malzemelerden yapılan ayakkabılarda talep artışı var.

Deri ayakkabıların toplam satışlar içindeki payı geçen yıl yüzde 18’ler civarındayken bu yıl yüzde 15’lere indi. Dünyada da bu eğilim var ama bizde daha fazla” dedi.

Elbise ve ayakkabı almak isteyenler elini çabuk tutsun! Büyük zam geliyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön