25 / 04 / 2024

Elbistan Devlet Hastanesi ne zaman açılacak?

Elbistan Devlet Hastanesi ne zaman açılacak?

Elbistan’da yapımı devam eden 300 Yataklı Bölge Devlet Hastanesi için çalışmalar hız kazandı. Hastane inşaatını yapan firmanın yetkilileri hastanenin 700 günde teslimi için çalışmaların hızlandığını bildirdi.



Elbistan’da yapımı devam eden 300 Yataklı Bölge Devlet Hastanesi için çalışmalar hız kazandı. 580 adet deprem izolatörünün yer alacağı hastane inşaatını yapan firmanın yetkilileri hastanenin 700 günde teslimi için çalışmaların hızlandığını bildirdi. 


Hastane inşaatını yerleştirme çalışmaları devam eden 580 adet deprem izolatörünün montaj çalışmasını yerinde inceleyen ve yetkililerden bilgiler alan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, hasta nakli için helikopter pisti yapım işinin de gündemlerinde olduğunu belirtti.


Elbistan kaymakamı Tuncay Akkoyun, “Bu proje, Elbistan ve çevre yerleşim yerleri için çok önemli ve prestij projelerinden biri. Yapılan çalışmaları yerinde görmek amacıyla inşaat alanına geldik.  Şuan yapılan iş deprem izolatörlerinin yerleştirilmesi işi, hastanemizin yapım işinin en önemli yeri. Deprem izolatörleri yerleştiriliyor. Elbistan yeni Bölge Devlet Hastanesi, ülkemizde yapılan özel binalardan biridir. 580 deprem izolatörüne sahip. Bu izolatörler sayesinde meydana gelebilecek bir depremde bunu tölare etme imkânına sahip olacak” diye konuştu. 


İzolatörlerin yarısının monte edilmiş vaziyette olduğunu aktaran Akkoyun, “Diğer yarısı da önümüzdeki hafta içerisinde yola çıkıyor. Planlanan süre içerisinde deprem izolatörlerinin montajı yapılıyor. İnşaatımızın bir süre yavaş seyretmesinin nedeni de bu izolatörlerin temini ve montajı idi. Bundan sonraki süreçte hasta inşaatı ciddi bir hız ve ivme kazanacak.  Sene sonunda kaba inşaatının bir kısmı tamamlanmış olacak. 300 Yataklı hastane, talep ve imkân ölçüsünde 400 yatağa kadar çıkartılabiliyor. Bölgemize yakışan bir projedir” ifadesini kullandı. 


Helikopter pisti için yazışma yapılıyor


Acil hastaların sevki için kullanılacak helikopter pisti için yazışmaların sürdüğünü aktaran Akkoyun “Bize gelen talepler helikopter pistine ihtiyaç olduğunu tespit ettik. Hastanemiz büyük. Buraya getirilecek hastalarımız ve nakil olacak hastaların nakli için bir helikopter pistinin ihtiyaç olduğu yönünde tespitler var. İnşaat yetkilileriyle bir görüşme yaptık. Yazışmalarımızı yapıyoruz. İnşallah hastane bittiğinde helikopter piştide hazır olacak. Hava yoluyla hasta sevkinde herhangi bir sorun yaşanmayacak.” Görüşünü aktardı.


Şantiye Şefi Timuçin Evci ise heyete bilgi verirken 700 gün hedefini yakalamak için çok hızlı bir şekilde çalıştıklarını anlattı.


Sağlık Bakanlığı’nın kararları doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz diyen Evci, “Gerekli görülen noktalarda düzeltmeler yapıyoruz. Bundan sonra iş bizlere düşüyor. Bizler 700 gün içerisinde hastaneyi tamamlamak için çaba gösteriyoruz. Deprem izolatörlerinin gelmesinin ardından çalışmalara başladık ve çok hızlı bir şekilde çalışıyoruz. Bize göre çok özel bir proje. Hedefimiz 700 gün ve 700 günde de tamamlayacağız inşallah” bilgisini verdi. 


Elbistan'ın Sesi


Geri Dön