20 / 04 / 2024

Elbistan OSB'nin altyapı çalışmaları devam ediyor!

Elbistan OSB'nin altyapı çalışmaları devam ediyor!

Elbistan Organize Sanayi Bölgesi (Osb) Osb Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Çiçek, 62 hektar alanı kapsayan 1. Etap kapsamında alt yapı ihalesinin tamamlandığını ifade etti...



Elbistan Organize Sanayi Bölgesi (Osb) Osb Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Çiçek, 62 hektar alanı kapsayan 1. Etap kapsamında altyapı ihalesinin tamamlandığını ifade ederek, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan gelen mühendislerin toprak numunesi aldıklarını ve çalışmaların normal seyrinde ilerlediğini söyledi.


Elbistan Osb Müdürü Sefa Demir, Jeoloji Mühendisi Metin Öztekin ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan gelen mühendislerle birlikte, Nurhak yolu üzerinde bulunan Elbistan Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan çalışmaları inceleyen Yüksel Çiçek, 112 hektarlık bir alanı kapsayan bölgenin ilk etapta 62 hektarlık kısmının hizmete açılacağını söyledi.


OSB'nin altyapı ihalesinin de tamamlandığını belirten çiçek, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:


"Elbistan Osb'nin parselasyonu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan onaylanmış, şu anda Elbistan Osb sınırları içinde bulunan yaklaşık 112 hektarlık alan içerisinde 1. etap Organize Sanayi Bölgesi yapım çalışmaları 62 hektarlık alan üzerinde sürmektedir. 1. Etap Kamulaştırma çalışmaları tamamlanmıştır. 1. Etap 62 hektar olup Osb parselasyon yapım çalışmaları Bakanlık ve İl İdare Kurulu tarafından onayı alınmıştır. 35 adet sanayi parseli ve yaklaşık 62 hektarlık alanı kapsayan parselasyon çalışması tescillenmiştir. Altyapı proje ihalesi yapılmış olup, 35 adet sanayi parseli ve yaklaşık 112 hektarlık alanı kapsayan altyapı proje çalışmaları halen sürmektedir. Bugün içinde burada Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan gelen yetkililer tarafından incelemeler yapılacak ve toprak numunesi alınacaktır."


Elbistan Osb'nin yavaş ilerlediği yönündeki iddialara da cevap veren Çiçek, "Organize Sanayi ile ilgili işlerin biraz ağır gittiği yönünde duyumlar alıyoruz. Bununla ilgili bürokratik çalışmalar devam ettiği için biz elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Müdürümüz olsun, Bakanlık yetkilileri olsun şu anda çalışmalarda herhangi bir sıkıntı yok ve çalışmalar normal seyrinde ilerliyor" dedi.


Elbistan Osb'nin zemin çalışmalarını yürüten Numan Böke Mühendislik yetkilisi Jeoloji Mühendisi Metin Öztekin ise, çalışmaların seyri hakkında bilgi verdi. Öztekin, şöyle konuştu:


"Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan 2 yetkili mühendis arkadaşımızla birlikte araziye geldik. Elbistan Osb Müdürü Sefa Bey ve Yüksel Bey ile birlikte arazide araştırma çukurları açıp numune alacağız. Zemine bakacağız ve zemin etüdü hazırlayacağız. Daha önce harita mühendisi arkadaşlarımız burada ölçümlerini yaptı, kodlarını ve yüksekliklerini aldı. Onunla ilgili ön etüt çalışmaları yapıldı, projeler hazırlandı, Sanayi Bakanlığı'na sunuldu. Şimdi burada yapacağımız çalışmayla zemin etüdü çalışması raporu hazırlayacağız. Bunun üzerine de tekrar projeler nihai sonucuna ulaşacak. Projemizi hazırlayıp işlemimizi tamamlayacağız. Burada en kısa sürede Organize Sanayi Bölgemizi hazırlayacağız." 


Doğu Rehberi


Geri Dön