24 / 04 / 2024

Elbistan’ın yeni imar planı tamamlandı!

Elbistan’ın yeni imar planı tamamlandı!

Elbistan Belediyesi tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı tamamlanarak görüşülmek üzere Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildi.



Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’ün seçim vaatlerinde bulunan ilçeye ait imar planlarında bulunan revizyon çalışmaları tamamlanıyor. Elbistan'ın Sesi'nde yer alan habere göre; önceki dönemde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan 1/5000 nazım imar planında karşılaşılan eksikler ve taleplerle ilgili komisyon çalışmaları tamamlandı. 

Elbistan Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı, 28 Ocak itibari ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulmak üzere teslim edildi.

Revizyondan geçirilen 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’nda bölgenin ihtiyacına cevap verecek sosyal ve kültürel donatı alanları attırıldı. Ayrıca yeşil kuşak projesini meydana getirecek rekreasyon alanları tanımlandı. Gelişme konut alanlarında en yüksek 6 kat iken revizyon imar planı notlarında yapılan düzenleme ile 8 kata yükseltildi. Devlet Su İşleri’nin (DSİ) 50 metre olarak açıkladığı taşkın alanı sınırı 34 metre olarak güncellendi. Sit etkileşim alanı ve Gaziantep Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu kararının kaldırılması ile plansız kalan alana yeni plan kararları getirildi. Kullanımı yoğun olan caddelerde konut ve ticaret alanları arttırıldı. Kent genelinde spor alanları arttırıldı.

Revizyon imar planında önemli bir düzenleme de küçük sanayi sitesinde yapıldı. Küçük sanayi sitesinde sorun teşkil eden asma kat problemini çözebilmek için yoğunluklar yeniden düzenlendi. Küçük sanayi sitesinin mevcut alanın yetersiz olduğundan KSS alanı genişletildi.

Plan inceleme süreci, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından tamamladıktan sonra askıya çıkarılacak. Askı sürecinde de planla ilgili itirazlar değerlendirilecek.
 


Geri Dön