28 / 03 / 2024

Elektirk faturasını ödeyemeyenlere yardım desteği! Elektrik faturası yardım desteği nasıl alınır?

Elektirk faturasını ödeyemeyenlere yardım desteği! Elektrik faturası yardım desteği nasıl alınır?

Türkiye'de 2021 yılında toplam 3 milyon 449 bin 344 abonenin elektriğinin kesildiği öne sürüldü. Bu iddiaya karşılık Enerji Bakanlığı hali hazırda 278 bin abonenin elektriğinin kesik olduğunu bildirdi. Hükümet faturayı ödeyemeyene elektrik faturası desteği veriyor. İşte detaylar...



Türkiye'de yılbaşında gelen zamlarla elektrik faturaları artan vatandaşa elektrik faturası yardım desteği veriliyor. Türkiye'de  2021 yılında toplam 3 milyon 449 bin 344 abonenin elektriğinin kesik olduğu öne sürüldü. Buna karşılık bakanlık 278 bin abonenin şu anda evinde elektrik olmadığını açıkladı.

YÜZDE 127 ZAM

Elektrik faturalarında yılbaşında önce 5 Kw daha sonra 7 Kw günlük elektrik tüketim kotası konuldu. Söz konusu kotalar aşılırsa kademeli elektrik faturası uygulaması gereği fatura biraz daha fazla geliyor. Konutlarda tüketilen elektrik miktarının 210 kilovatsaati geçmesi halinde yüzde 127 zam uygulanıyor. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön