29 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüm kira desteği nasıl alınır? Nasıl başvuru yapılır?

Kentsel dönüşüm kira desteği nasıl alınır? Nasıl başvuru yapılır?

Çevre ve Şehirclik Bakanlığı kentsel dönüşüm kapsamında evleri yıkılan vatandaşlar kira desteği alıyor. Peki kentsel dönüşüm kira desteği nasıl alınır? Nasıl başvuru yapılır? İşte tüm merak edilenler...



Çevre ve Şehirclik Bakanlığı kentsel dönüşüm kapsamında evleri yıkılan vatandaşlara kira yardımı veriliyor. Başvuru yapılmasıyla destek ödemelerinin tutarı ise yaşanılan şehre göre değişiyor. Nüfusun kalabalık olduğu şehirlerde kira yardımı 1150 TL olarak yapılırken nüfusun az kira oranlarının düşük olduğu yerlerde bu tutar 715 TL oluyor. 

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çevre ve Şehirclik Bakanlığı tarafından sağlanan kira yardımı ödemeleri 18 ay boyunca devam ediyor. Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı desteği almak isteyen vatandaşların başvuru yapmaları gerekiyor. Başvurular ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müdürlüklerine ya da belediyelere yapılıyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI NE KADAR?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca açıklanan 2019 yıl tablosuna göre bu yıl  devletin kira yardımı için belirlediği en düşük tutar 715 lira olurken en yüksek tutar ise 1.150 TL olarak açıklandı. Kentsel dönüşüm kira yardımı tutarları her ile göre değişsede, kiraların daha pahalı olduğu illerde bu rakam daha yüksek olarak ödeniyor.

Ankara, İstanbul ve  İzmir  kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı 1.150 lira oluyor ve kiracılara defaten ödenen hak sahipliği kira bedeli 2 bin 300 lira ve sınırlı ayni hak sahibi olan kişilere de bir kerelik ödenen kentsel dönüşüm kira yardımı tutar 5 bin 425 lira olarak açıklandı.

DEVLETTEN KİRA YARDIMI NASIL ALINIR?

Devletin ödemiş olduğu kira yardımı tutarı kentsel dönüşüm projeleri için riskli yapı belgesi alındıktan sonra ödenmeye başlanmakta olup başvurular Çevre ve Şehircilik Bakanlığı il / ilçe müdürlükleri ile belediyeler üzerinden kabul edilmektedir.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI NE ZAMAN BAŞLAR?

Tahliye kararı verilmesi ya da yıkım işleminin başlaması ile devletin kira yardımı da başlamaktadır.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI KAÇ AY SÜRER?

Kira yardımı için devlet maksimum 18 ay ödeme yapmaktadır.

Kira ücretinin yüzde 50'si kadar kira desteği geliyor!


Geri Dön