29 / 03 / 2024

Elektrik Avrupa’yı vurdu! Türkiye’de de elektrik zammı gelir mi?

Elektrik Avrupa’yı vurdu! Türkiye’de de elektrik zammı gelir mi?

Avrupa’daki elektrik fiyatlarının ortalaması olarak ele alınan Almanya elektrik fiyatları Epex spot borsasındaki aylık verilere kıyasla yüzde 23 artarak 385 euro seviyesinden işlem gördü. Avrupa’daki zammın Türkiye’yi etkileyeceği ya da ne kadar etkileyeceği ise bilinmiyor.



Bloomberg'de yer alan habere göre Avrupa için gösterge elektrik fiyatı görevi gören Almanya'da fiyatlar, Epex spot borsasındaki aylık piyasaya kıyasla yüzde 23 artarak 385 euro civarından işlem gördü.

Fransa'da ise Ağustos ayında elektrik fiyatlarının ortalama Temmuz fiyatına göre yüzde 17 fazla olacağı tespit ediliyor.

Avrupa'da baz elektrik fiyatları, Rusya'dan gaz arzındaki düşüş ve aşırı sıcakların yaşanmasına bağlı olarak kış aylarında gaz kıtlığı yaşanma ihtimali yaşanmasının öngörülmesi nedeniyle yükseliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön