26 / 04 / 2024

Elektrik faturası gecikme zammı 2015!

Elektrik faturası gecikme zammı 2015!

Mesken ve işyerlerinde okunan sayaç değerine göre düzenlenen fatura bedelinin zamanında ödenmemesi halinde gecikme zammı uygulanıyor. Peki, elektrik faturası gecikme zammı 2015 ne kadar?



Elektrik faturası gecikme zammı 2015!

Mesken ve işyerlerinde okunan sayaç değerine göre düzenlenen fatura bedeli, fatura veya ödeme bildirimi üzerinde belirtilen süre içerisinde Elektrik Şirketinin tahsilat vezneleri, yetkili banka şubeleri ve PTT şubeleri aracılığıyla ödenebiliyor.


Elektrik faturasının, en geç faturanın üzerinde yazan son ödeme tarihinde ödenmesi gerekiyor. Aksi halde elektril faturası gecikme zammı uygulanıyor. Peki, elektrik faturası gecikme zammı 2015 ne kadar?


Gecikme bedeli günlük olarak hesaplanıyor. Son ödeme tarihinden itibaren geçen gün sayısına (gecikme faiz oranı/30) ve ait olduğu dönemin faiz oranına göre hesaplanıyor.

Borçtan dolayı elektrik faturasının kesilmesi..

www.bedas.com.tr web adresinde Ödeme Noktaları butonu altında bulunan anlaşmalı ödeme noktalarına veya anlaşmalı bankalara elektrik fatura borcunuzun tamamını ödemeniz durumunda, EPDK’nın müşteri hizmetleri yönetmenliği mevzuatında belirtilen süre içerisinde yeniden enerji verilmektedir.


Evdeki hastanın durumu ile ilgili hastane raporu ve müşteri numarası ile birlikte en yakın Müşteri Hizmetleri Merkezimize yazılı başvuru yapabilirsiniz.



Elektrik itiraz dilekçesi örneği!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön