29 / 03 / 2024

Elektrik tüketimini düşürün! AB uyardı: Kış zor geçecek

Elektrik tüketimini düşürün! AB uyardı: Kış zor geçecek

Avrupa Birliği, Rusya’dan gelen gaz akışındaki sıkıntılar nedeniyle üye ülkeleri elektrik tüketimi  konusunda uyardı.



Avrupa Birliği, Rusya’dan gelen gaz akışındaki sıkıntılar  nedeniyle üye ülkeleri elektrik tüketimi  konusunda uyardı.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirilen Avrupa Parlamentosu Sanayi, Araştırma ve Enerji Komitesi'nde Avrupa'daki enerji krizi ve kışa hazırlık çalışmaları görüşüldü.

Rusya-Ukrayna savaşı sonucu Rusya’dan gelen gaz akışındaki sıkıntılar nedeniyle Avrupa kışı nasıl geçireceğini planlıyor. Toplantıda konuşan AB Komisyonu'nun enerji biriminin Genel Müdür Yardımcısı Mechthild Wörsdörfer, Avrupa’da bulunan doğal gaz depolarının doluluk oranının yüzde 80 olduğunu belirtti ve AB ülkelerinin, enerji arz güvenliğini artırmak için bu kış doğal gaz taleplerini yüzde 15 oranında azaltacaklarını açıkladı.

TAVAN FİYAT UYGULAMASI

Wörsdörfer, Şu anda bir enerji krizi var. Enerji fiyatları, gaz ve elektrik faturaları daha önce hiç görmediğimiz seviyelerde bulunuyor.”

Piyasada spekülasyon ve belirsizlik olduğun belirten Wörsdörfer, bu duruma karşı yapılacakları planladıklarını ifade etti.

Wörsdörfer, üye ülkelerin gaz ve elektrik fiyatlarına yönelik uygulamalarını incelediklerini belirterek, "Tavan fiyat uygulaması söz konusu olabilir. Buna bakıyoruz. Tavan fiyatın farklı formları mevcut. Bütün seçenekleri değerlendiriyoruz." dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön