24 / 04 / 2024

Elektrik ve doğal gaz faturaları zamlanacak mı?

Elektrik ve doğal gaz faturaları zamlanacak mı?

Kış aylarında vatandaşın en çok merak ettiği konu elektrik ve doğal gaz faturalarına zam gelip gelmeyeceği, faturaların ne kadar olacağı. Peki enerji kulislerinde neler konuşuluyor? EPDK ve BOTAŞ ne yapacak?



Karakışa sayılı günler kala vatandaşın en fazla merak ettiği konuların başında elektrik faturası ile doğal gaz faturasının ne kadar yükseleceği var. Avrupa, Rusya kaynaklı bir enerji kriziyle boğuşurken Türkiye'nin durumu Avrupa'ya göre göreceli olarak daha avantajlı. Rusya'nın Türkiye'de bir gaz merkezi kurulması teklifi ve Rusya ile sürdürülen iyi ilişkiler en azından gazın kesilmeyeceğine işaret ediyor. Arada İran gazıyla ilgili kesintiler olsa da doğal gaz depolarının da dolu olduğu tekrarlanıyor. Öte yandan iktidar mensupları pek çok defa doğal gazda faturanın yüzde 80'inin devlet tarafından ödendiğini ve uygulanan sübvansiyon nedeniyle en ucuz doğal gazın Türkiye'de olduğunu söylüyor. Ama sonuçta vatandaş faturaları üst üste koyduğunda ortaya çıkacak manzaradan hayli tedirgin. En büyük merak ise elektrik ve doğal gaz faturalarının kış aylarında ne kadar geleceği ya da ne kadar zamlanacağı.


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön