23 / 04 / 2024

Elektrik ve doğalgaz yardımı resmen başladı!

Elektrik ve doğalgaz yardımı resmen başladı!

Geçtiğimiz günlerde soğuk kış ayları için ihtiyaç sahibi ailelere yakacak yardımı ile birlikte doğalgaz yardımı da açıklandı. İhtiyaç sahiplerini yakından ilgilendiren doğalgaz desteği ve elektrik faturalarına verilen destekler devam ediyor...



Cumhurbaşkanı Recep Tayiip Erdoğan Kabine Toplantısı'ndan sonra yapmış olduğu açıklamada ihtiyaç sahibi ailelere kömür yardımının devam edeceğini duyurmuştu. Sosyal yardımdan faydalanan aileler, doğalgaz yardımı da alabiliyor.

Kamupersoneli.com'da yer alan habere göre; her sene kış aylarında yüzlerce aile kömür yardımından faydalanıyor.  Yardım listesinde ismi bulunmayan ihtiyaç sahibi aileler yeni bir başvuru yaparak kömür yardımından faydalanabilirler. Kömür yardımı için gerekli bilgiler için, bulunduğunuz ilin ve ilçenin belediyesine, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına ve Kaymakamlıklara başvuruda bulunulması gerekiyor.

Elektrik ve doğalgaz yardımı resmen başladı!

Elektrik Faturası Desteği

Bakan Yanık, ihtiyaç sahiplerinin elektrik desteğinden yararlanabileceğini de şu ifadelerle duyurdu: “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız, yakacak yardımına e-Devlet üzerinden başvurabilecek. Diğer yandan Elektrik Tüketim Desteği’ni ise düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ailelerimize hali hazırda veriyoruz. Herhangi bir kuruma başvuru yapmalarına gerek yok. Sadece kimlik kartları ve elektrik faturaları ile PTT şubelerine gitmeleri yeterli olacak.”

Elektrik ve doğalgaz yardımı resmen başladı!

Elektrik faturasını ödemek için PTT'ye gidecek olan vatandaşlar, devletin verdiği desteği öğrenip faturanın geri kalan tutarı ödeyecek. Böylece elektrik desteği sağlanmış olacak. Vatandaşların Elektrik Tüketim Desteğinden yararlanmak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına veya başka bir kuruma başvurmasına gerek yoktur; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından düzenli olarak merkezi yardım alan vatandaşlar bu programdan doğrudan yararlanabilecek.

İhtiyaç sahipleri müjde! Kış boyunca elektrik ve yakacak desteği verilecek!

Elektrik faturasının 118 lirasını devlet karşılıyor! Hemen başvurun!

2022 yılı için elektrik zam oranları belli oldu!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön