25 / 04 / 2024

Elektrikli araç almak isteyenlere Ziraat Bankası’ndan uygun koşullarla Yeşil Taşıt Kredisi

Elektrikli araç almak isteyenlere Ziraat Bankası’ndan uygun koşullarla Yeşil Taşıt Kredisi

Ziraat Bankası, ‘Yeşil Taşıt Kredisi’ ile elektrikli ya da hibrit araç almak isteyen müşterilerine yeni bir hizmet sunuyor. Peki bu krediden kimler nasıl faydalanacak?



Son yıllarda gittikçe artan kuraklık ve sel felaketleri, tüm dünyada ‘sürdürülebilirlik’ kavramını hemen her sektörde ön plana çıkarmaya başladı.

İşte bu sektörlerin başında gelenlerden biri de finans sektörü. Sürdürülebilirlik kavramı dahilinde artık yurt dışından alınan sendikasyon kredileri de özellikle sürdürülebilir faaliyet ve satın almalar için çok daha kolay temin edilip, uygun vade ve faizlerle kullanılabiliyor.

Elektrikli araç almak isteyenlere Ziraat Bankası’ndan uygun koşullarla Yeşil Taşıt Kredisi

Son dönemlerde kömür madeni gibi yatırımlara kredi vermeyen ya da koşullarını zorlaştıran bankalar, kurumsal olarak rüzgar ya da güneş gibi sürdürülebilir yeşil enerji yatırımları için kolay ve uygun krediler sağlarken, bireysel ihtiyaç kredileri de artık yavaş yavaş buna dahil olmaya başladı.

Ziraat Bankası da bu alanda öncü kurumlardan… Küresel ısınmanın en büyük nedenlerinin başında gelen sera gazı emisyonlarını azaltmaya destek olma misyonundaki banka, bu nedenle

kentsel dönüşüm, bina yalıtımı, imalat, enerji, ulaştırma, tarım ve ormancılık gibi birçok farklı sektöre değişik kredi imkanları sunuyor.

Bankanın söz konusu bu alandaki ürünlerinden biri de, ‘Yeşil Taşıt Kredisi.’

Edinilen bilgilere göre banka, hem 0 km hem de ikinci el elektrikli veya hybrid araçlar için 48 aya varan vade ve uygun faiz seçenekleriyle kredi imkanı sunuyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön