20 / 04 / 2024

Elektrikli araçlarda ÖTV düşürüldü mü? Elektrikli araçların fiyatı mı düşürüldü?

Elektrikli araçlarda ÖTV düşürüldü mü? Elektrikli araçların fiyatı mı düşürüldü?

Elektrikli araçlarda ÖTV ne kadar, elektrikli araçlarda ÖTV düşürüldü mü? İşte vatandaşlar tarafından sorulan soruların yanıtı!



ELEKTRİKLİ ARAÇLARDA ÖTV DÜŞÜRÜLDÜ MÜ?

Elektrikli araçlarda önemli bir düzenlemeye gidildi. Bu düzenleme Türkiye'de elektrikli araç piyasasını hareketlendirecek. Yapılan bu yeni düzenlemeye göre, kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'ndan geçti. Elektrikli otomobillerden alınan ÖTV oranları yeniden oluşturuldu. Orta ayarda satışta ya da satışa çıkan veya çıkacak olan elektrikli otomobillerin büyük bir bölümü yüzde 10'luk vergi dilimine sokulacak. Lüks segmentteki elektrikli araçlar da bu düzenlemeden yararlanabilecek.

ÖTV değişikliğinden ilk bölümde Türkiye'de satışta olan 18 modelden 5'i faydalanacak. Daha sonraki adımla birlikte indirim oranının yüzde 30’u aşacağı tahmin ediliyor. Peki bu gelişme elektrikli araç satışlarına olumlu yansıyacak mı ya da nasıl yansıyacak?

TÜRKİYE’DE ELEKTRİKLİ ARAÇLARDA ARTIŞ VAR

Elektrikli araçlara olan talebin 2 katına çıkacağını düşündüğünü vurgulayan Otomotiv Gazetecisi Okan Altan, ''Türkiye'deki elektrikli araçların sayıları her geçen gün artıyor, geçen yıla göre yüzde 80 oranında bir satış artışı söz konusu.  Bu yeni ÖTV düzenlemesi ile birlikte bu geçen yıla göre elektrikli araçlara olan talebin yüzde 100’lük bir kısmı yani 2 misline çıkacağını bekliyorum'' şeklinde açıklama yaptı.

ELEKTRİKLİ ARAÇLARIN YAYILMASI AMAÇLANIYOR

Düzenlemeyle elektrikli otomobillerin benzinli veya dizel araçlara göre rekabet edebilir hale gelmesi bekleniyor. Altan sözlerine şöyle devam etti: ''Bence şu an için Türkiye'nin ekonomik şartları için şu andaki bu düzenlemeyi ben yeterli buluyorum. Çünkü amaç toplumun geneline elektrikli araçları yaymak'' Elektrikli araçlarda yapılan ÖTV düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Euro Dolar karşısında kan kaybediyor!

Seyyanen zam ne demek? Seyyanen zam nedir? Seyyanen zam kimlere yapılır?

Benzine zam yapılacak mı? Benzin zammı geri mi çekildi? 6 Temmuz’da benzine zam yapılacak mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön