29 / 03 / 2024

Elektrikli Skoda Octavia geliyor! Tarih açıklandı!

Elektrikli Skoda Octavia geliyor! Tarih açıklandı!

Dünyada ve Türkiye'de en çok tercih edilen otomobiller arasında yer alan Skoda Octavia modelinin elektrikli versiyonu çıkıyor. Üstelik çıkış tarihi de açıklandı. İşte detaylar...



Otomobil üreticilerinin elektrikli araç rekabeti giderek kızışıyor. Skoda'da da son hamlesiyle sektördeki taşları yerinden oynatacağa benziyor. Skoda, dünya genelinde en çok satan modeli Octavia'nın elektrikleri versiyonu için düğmeye bastı. Türkiye'de de oldukça popüler olan Skoda Octavia modelinin elektrikli versiyonu yakında tanıtılacak.

Üretim bandının yüzde 40’ını oluşturan Skoda Octavia, C segment otomobiller arasında en çok tercih edilen modellerin başında geliyor. Audi A3, Hyundai Elentra, Renault Megane Sedan ve Toyota Corolla gibi modeller ile rekabet içinde olan Octavia adeta baştan yaratılacak. 

Elektrikli Skoda Octavia için geri sayım başladı!

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Skoda CEO’su Klaus Zellmer, “İçten yanmalı motorlu araçlar, 2035 yılı itibariyle artık Avrupa'da kullanılmayacak. Bu sebeple şirketimizin en yüksek satış sayısına sahip modeli olan Octavia için çalışmalarımıza hız verdik. 2030 yılına kadar, gelirimizin yüzde 70’ini elektrikli araçlardan kazanmayı hedefliyoruz” diye konuştu.


Geri Dön