23 / 04 / 2024

Elektrikli Skoda Octavia geliyor! Tarih açıklandı!

Elektrikli Skoda Octavia geliyor! Tarih açıklandı!

Dünyada ve Türkiye'de en çok tercih edilen otomobiller arasında yer alan Skoda Octavia modelinin elektrikli versiyonu çıkıyor. Üstelik çıkış tarihi de açıklandı. İşte detaylar...



Elektrikli Octavia 2026'dan önce piyasaya çıkacak!

Zellmer, daha geniş bir kitleye hitap edebilmek için bir süre daha içten yanmalı versiyonların üretimini sürdüreceklerini söyledi. Ayrıca şirket, elektrikli versiyonun 2026 yılından önce yollarda olacağını açıkladı.

Skoda, elektrikli Octavia modelinden sonra yedi koltuklu elektrikli SUV ve elektrikli crossover modelleri için hazırlıklara başlayacak. Bununla beraber, Skoda Fabia'nın yerine henüz tasarım aşamasında olan yeni mini SUV modeli gelecek.

Volkswagen Grup bünyesinde faaliyet gösteren şirketler, geliştirdikleri elektrikli araçlarda MEB mimarisine yer veriyor. Analistler, yeni Octavia modelinin Volkswagen SSP mimarisini kullanan ilk modellerden biri olacağını düşünüyor. Volkswagen, SSP mimarisini 2025 yılında piyasaya çıkaracak.

Elektrikli Octavia, menzili ortalama 600 km olacak. 200kW’a kadar hızlı şarj desteği vereceği konuşulan modelde 89kW batarya kullanılacak.

Standart modelde iki adet motor, vRS varyantında ise dört motor kullanılacağı da söylentiler arasında yer alıyor. Şirketin elektrikli modelin tasarımında önemli değişiklikler yapacağı da konuşulanlar arasında.

Dizel otomobil sahipleri dikkat! Yarı fiyatına satılacak!

Yeni Peugeot 308'in fiyatı şaşkına çevirdi! Hemen bakın! 23 Eylül 2022 fiyat listesi...

Skoda Octavia'nın Eylül ayı fiyatlarında şok! İşte 22 Eylül 2022 fiyat listesi


Geri Dön